Izvor:
14.06.2017 u 15:00
0

Bivši Đokovićev trener: Novak se preselio kod Pepea Imaza, saradnja sa njim ga je mnogo promenila!

Novak Đoković je pre izvesnog vremena iznenadio teniski svet odlukom da prekine saradnju sa kompletnim timom, a jedan od članova tog tima, Gebhard Grič, prokomentarisao je trenutak u kojem se Đoković nalazi i njegov razvoj poslednjih nekoliko godina.

Austrijanac, koji je punih osam godina Novaka pratio kao kondicioni trener za početak je rekao da nije pratio ovogodišnji Rolan Garos.

– U Austriji sam, satima sedim na obali Dunava, osećam se kao ptica. Posle svih ovih godina na ATP Turu mogu da radim šta poželim i osećaj je sjajan, rekao je Grič za nemački "Velt".
Fanove Novaka Đokovića veoma zanima odnos sa Pepeom Imazom, koji je praktično jedini zadržao svoje mesto u Novakovom timu, pre uspostavljanja saradnje sa Andreom Agasijem.

– Upoznali su se preko Novakovog brata koji je pre nekoliko godina trenirao na Akademiji Pepea Imaza u Marbelji. Novaku se dopala atmosfera, ne samo u sportskom smislu, već i potencijal za njegov razvoj na individualnom nivou. Od tada se mnogo promenio, postao je mnogo otvoreniji, tolerantniji i pozitivniji. Novak Đoković je danas srećna osoba i praktično se preselio u Marbelju, rekao je Grič.

Austrijanac je dodao da Imaz nije imao nikakvu ulogu u Đokovićevom timu u vreme Marijana Vajde i otkrio kako funkcioniše saradnja Imaza i Đokovića danas.

– Pepe ga prati na nekim turnirima, ali uglavnom se čuju telefonom. Poznajem Imaza odlično i način na koji su ga predstavili u medijima ne odgovara realnosti. To je osoba koja pokušava da pomogne ljudima, mnogima je pomogao i još uvek pomaže. Ne ulazim u njegove kvalitete teniskog trenera, dodao je Austrijanac.

Grič je govorio i o izazovima sa kojima se srpski teniser suočava.

– Osnovna stvar je usklađivanje profesionalnog i privatnog. Vrhunski sportista mora da bude sebičan i ne sme da obraća pažnju na stvari koje mogu da utiču na njegove igre. To nije idealno za porodicu, a Novak želi da poveže te dve stvari, da bude dobar sportista i da istovremeno uživa u životu. Želi da se razvija kao čovek i čega god da se uhvati čini to maksimalno ozbiljno. Đoković je najbolji učenik kojeg sam sreo u svojoj karijeri, zaključio je bivši Novakov kondicioni trener.

sportskacentrala.com
Foto: youtube/printscreen, twitter/djoker nole

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter