Izvor:
27.08.2019 u 13:59
0

BOLSONARO: Prihvatiću pomoć ako Makron povuče komentare!

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro izjavio je danas da će Brazil prihvatiti ponudu međunarodne pomoći za borbu protiv požara u Amazoniji, ali samo ako francuski lider Emanuel Makron povuče, kako je ocenio, uvredljive komentare.

Bolsonaro je rekao da ga je Makron nazvao lažovom i optužio francuskog predsednika da dovodi u pitanje suverenitet Brazila usred napetosti zbog požara koji su zahvatili Amazoniju.
On je istakao da Makron mora da povuče neke svoje komentare, i da "tada mogu razgovarati''''.

Makron je doveo u pitanje Bolsonarovu pouzdanost i posvećenost zaštiti biološke raznolikosti.

Grupa 7 sedam industrijski najrazvijenijih zemalja obećala je 20 miliona dolara za pomoć u borbi protiv plamena u Amazoniji i za zaštitu prašuma, uz dodatnih 12 miliona dolara iz Britanije i 11 miliona dolara iz Kanade, kao i avione za gašenje požara.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter