Izvor:
27.08.2019 u 14:02
0

IMENOVAN MINISTAR KULTURE: Sprečeno da padne vlada!

Češki predsednik Miloš Zeman imenovao je danas novog ministra kulture, čime je otklonjen politički zastoj, a koji je mogao da dovede do pada vlade.

Zeman je imenovao bivšeg ministra spoljnih poslova Lubomira Zaoraleka za novog ministra kulture posle višemesečnog odbijanja da zameni prethodnog ministra kulture kandidatom kojeg je predložila partnerska stranka u češkoj koalicionoj vladi.

Socijaldemokrate uporno su tražile da njihov potpredsednik bude imenovan na tu poziciju kao uslov za ostanak u vladi ali su na kraju predložili Zaoraleka kao alternativu.

Prema češkom ustavu, predsednik zemlje mora da odobri predloge za imenovanja koje je dao premijer.

Gornji dom parlamenta izglasao je u julu odluku da se pokrene tužba protiv Zemana zbog njegovog kontinuiranog odbijanja da odobri predlog premijera Andreja Babiša.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter