Izvor: Tanjug
11.02.2021 u 06:59
0

BRNABIĆ: Hvala Kini na svoj podršci

Premijerka Ana Brnabić izjavila je sinoć da Srbija, sa 500.000 kineskih vakcina koje su stigle, ima ukupno čak 1,5 miliona tih cepiva, zvog čega su spašene hiljade života u Srbiji.

„Jednostavno – hvala Vam. Hvala Kini, predsedniku Si Ðinpingu, na svoj podršci Srbiji i građanima Srbije tokom borbe protiv korona virusa, na ovolikoj količini vakcina koje su stigle u Srbiju“, rekla je Brnabić na aerodromu „Nikola Tesla“, gde je sa kineskom ambasadorkom Čen Bo dočekala avion Er Srbije sa novim količinama vakcine „Sinofarm“.

Kako je navela, uz današnjih 500.000 vakcina, Srbija ima 1,5 miliona kineskih vakcina, što je uz odličnu organizaciju vakcinacije pomoglo da Srbija bude druga zemlja u Evropi po broju vakcinacija i sedma u svetu, uz očekivanje da će pozicija biti još bolja.

NAJVAŽNIJE DANAS

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Pronađeno 46 migranata, odmah prebačeni u prihvatne centre!

KORONA PRESEK: Zaraženo još 2.088 ljudi! Raste broj osoba na respiratoru

SPUTNJIK STIGAO I U REPUBLIKU SRPSKU: U petak prve vakcine

SINOD PRESEKAO! Ovde će se birati novi patrijarh!

„Ali, još važnije je da smo zahvaljujući ovoj količini vakcina uspeli i uspećemo da spasimo hiljade života. Zato sam presrećna i ne znam kako rečima da izrazim zahvalnost Narodnoj Republici Kini“, rekla je Brnabić.

Premijerka je naglasila da se tu ne radi o ugovorima i novcu, već o partnerstvu i prijateljstvu.

„Imamo dodatne ugovore i platili smo dodatne vakcine, ali smo 1,5 miliona vakcina dobili samo iz Kine“, rekla je Brnabić.

Ona je zahvalila i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer je zahvaljujući njegovim naporima i ličnom prijateljstvom sa Si Ðinpingom, Srbija došla do vakcina i u jedinstvenoj je poziciji u svetu da može da računa na ovoliku količinu vakcina.

Brnabić je čestitala Kinesku, lunarnu novu godinu građanima Kine, predsedniku i premijeru Kine, KP Kine.

„Želim nastavak svih uspeha, političckih, ekonomskih, zdravstvenih, a Srbija i Vlada Srbije će nastaviti da investiraju u čelično prijataljestvo Srbije i Kine“, rekla je Brnabić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter