Izvor: AGENCIJE
23.05.2024 u 11:43
0

CENE HLEBA I PKEARSKIH PROIZVODA: Vlada odredila maksimalnu cenu hleba

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" kojom se propisuje maksimalna maloprodajna cena u iznosu od 54 dinara, odnosno proizvođačka cena od 46,31 dinar.

Vlada je donela odluku i o interventnoj prodaji 64.000 tona pšeničnog brašna proizvođačima koji hleb prave od ove vrste brašna, kako bi se dodatno ublažile negativne posledice na proizvođače.

Članovi Vlade usvojili su i izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica koja se donosi u cilju zaštite tržišta, odnosno sprečavanja deformacija u formiranju cena roba koje su izuzetno važne za snadbevanje potrošača, a naročito siromašnijih socijalnih kategorija.

Kada su u pitanju potrošači, s obzirom na to da je Uredba kojom su ograničene cene proizvoda na snazi, ove izmene neće uticati na povećanje troškova lične potrošnje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter