Izvor:
03.12.2016 u 00:03
0

ČETVORO STRANACA ZAROBLJENO NA AERODROMU U BEOGRADU: Vraćaju ih u zemlju iz koje su došli zbog…

U tranzitnom delu Aerodroma “Nikola Tesla“ trenutno se nalazi četvoro stranih državljana, kojima nije dozvoljen ulazak u Srbiju, rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije.

Reč je o troje Tunišana i jednom putniku iz Bangladeša, koji po zakonu o Strancima nisu ispunjavali uslove za ulazak na teritoriju Srbije i oni su smešteni u tranzitnom delu Aerodroma u prostoriji u blizini “gejta” A10. Tu će boraviti do povratnog leta u zemlju iz koje su došli, objašnjeno je u MUP

Iz uprave granične policije napominju da, ukoliko je reč o destinaciji sa ređim polascima, čekanje na let može potrajati i nekoliko dana.

Stranim državljanima, kojima se prilikom granične kontrole ne odobri ulazak na teritoriju Republike Srbije, avio kompanija preko koje su osobe doputovale, dužna je da obezbedi povratni let, a Aerodrom je dužan da, u skladu sa Zakonom, obezbedi prostoriju u tranzitnoj zoni do realizacije tog leta.

Ta prostorija je pod nadzorom radnika Aerodroma i policijskih službenika – preciziraju u MUP.

Spekulacije o broju migranata i uslovima u kojima borave na aerodromu pojavile su se nakon što je Novi policijski sindikat saopštio da na beogradskom aerodromu navodno po 15 do 20 dana boravi veći broj migranata, koji spavaju po stolicama i podovima.

Oni su bez adekvatnog smeštaja i odgovarajućih higijenskih uslova, pa predstavljaju opasnost po zdravlje putnika, i ometaju radnike MUP u vršenju svakodnevnih poslova – tvrdi ovaj sindikat.

U MUP međutim kažu da do sada nije bilo slučajeva da su građani koji se kreću u tranzitnoj zoni Aerodroma imali bilo kakvih problema , a da se problemi policije sa ovim ljudima uglavnom svode na negodovanje mogranata zbog toga što im nije omogućen ulazak u Srbiju.

Pre dva meseca petoro migranata pobeglo je sa Aaerodorma “Nikola Tesla”. Oni su razvalili deo zida prostorija za privremeni boravak na aerodromu i pobegli. Jedan od petorice odmah je uhvaćen, a policija je naknadno uhapsila još dvojicu, i oni su prekršajno kažnjeni.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter