Izvor:
02.12.2016 u 23:00
0

DUBOKI NAKLON: Aleksandar Šapić uputio emotivnu poruku porodici koja je ostala bez deteta (FOTO)

Mina Rosić je bila kao i svako drugo dete. Razdragana, vesela, snalažljiva, radoznala, volela je da se igra, šeta, peva, pleše… Ali, jedan odlazak kod lekara je srušio sve njene dečije snove.

Mina je sa samo osam godina – zauvek zatvorila svoje oči. Ali, ono što su njeni roditelji uradili nekoliko meseci posle njene smrti, zaslužuje jedno veliko – hvala!

Posle proslave sedmog rođendana i odlaska kod lekara ustanovljeno je da Mina boluje od glioma, najtežeg oblika tumora.

Godinu i po dana je Mina umesto druženja sa vršnjacima, vreme provodila sa medicinskim sestrama, bojice su joj zamenile igle, školicu joj je zamenila bolnica.

Uprkos svemu, Mina je bila nasmejani borac, iako je spoznala šta je bol i tuga u osmoj godini. Bila je razumna devojčica i svesna svog stanja. Imala je nadu da će pobediti, ali je i shvatala da sve manje može. Stanje joj se poboljšalo, ali je, nažalost, ta nada bila kratkog veka.

U maju ove godine, posle poslednjeg kontrolnog pregleda, magnetna rezonanca je pokazala da je došlo do progresije bolesti. Samo mesec dana posle izlaska iz bolnice, zauvek je zatvorila svoje oči.

Samo da je izdržala još 10 dana saznala bi da je njena mama trudna i da će postati sestra jednoj maloj bebi.

Uprkos svim poteškoćama, njeni roditelji su odlučili da donacije koje su humani ljudi širom Srbije i regiona uplaćivali za lečenje male Mine, doniraju za lečenja neke druge bolesne dece.

Na zajednički račun Humanitarne fondacije BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić, uplaćeno je 9.000,00 dolara. To je Minina donacija za svu onu decu kojoj je pomoć neophodna.

A svi mi imamo Mini i njenim roditeljima da kažemo samo jedno – hvala!

Telegraf
Foto: Twitter/Budi Human

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter