Izvor: Happy BSC
01.03.2021 u 23:38
0

ĆIRILICA UZDRMALA SVET! Marić predstavio ženu koja je „Dara iz Jasenovca“: Realnost je bila GROZNIJA od filma!

Večerašnja emisija „Ćirilica“ je šok za region, ali i svet!

Tema emisije su užasi o kojima svet tek saznaje zahvaljujući filmu „Dara iz Jasenovca“ – Svi zločini nad Srbima

Domaćin emisije Milomir Marić razgovarao je sa gostima o najvećem logoru smrti koji nisu vodili Nemci već Hrvatu – Jasenovcu.

Posle buma i uspeha koji je postigao film „Dara iz Jasenovca“, publika je u Ćirilici imala priliku da sazna najnovije informacije i ono što je do sada skriveno od očiju javnosti.

Gosti emisije su bili: Jelena Radojčić Buhač, Dragan Novović, Slavko Milanović, Goran Šarić i Mile Bosnić. 

Tokom emisije se saznalo da je Jelena Radojčić Buhač žena po čijoj životnoj priči je snimljen film „Dara iz Jasenovca“

Ja sam živ zahvaljujući jednom od te dece sa Kozare!

– Ja sam živ zahvaljujući jednom od te dece sa Kozare – otkrio je Šarić. 

– Moja majka je dobila trudove a tada je bila nestašica benzina i vozilo se par, nepar. 

– Jedina osoba koja je imala odgovarajuće tablice bila je ta žena koja je preživelo dete sa Kozare. 

– Ona je vozila moju majku u porodilište da se porodi. Samo zahvaljujući njoj moja majka, koja je imala tešku trudnoću, rodila me je. 

– Ta žena je kasnije završila na psihijatriji jer su je zvali noću i pretili joj devedesetih. To je podsetilo na sve strahote koje je preživela.

Mile Bosnić: Partizanski filmovi su najveća laž!

Mile Bosnić je pričao o početku rata.

– Ja sam bio pacifista – rekao je on. – Bilo je i Hrvata koji su imali isto viđenje. Ja sam razgovarao sa predsednikom opštine i kažem mu „Daj, ne mora da mašete tom zastavom kada znate šta nam to budi. Postavite na opštinu, ali ne mora ova od 20 metara. Daj da izbegnemo zlo“. 

– On me je poslušao. Znate li šta mu se desilo? Prebili su ga i smenili njegovi.

– Moj pacifizam je nestao kada su me prebili zbog plakata „Pomen žrtvama ustaških zločina na Petrovoj gori“. Dok su me bili razmišljao sam o partizanskim filmovima. 

– Joj, kako lažu u tim filmovima, oni ih biju a partizani ćute. Ma ja bih u tom trenutku priznao sve, samo nisam imao šta da priznam. 

– Inače, spremalo se da se snimi film o zločinima na Petrovoj gori, ali su komunisti zabranili jer su shvatili da tu nema borbe protiv Nemaca nego NDH protiv Srba i ustanika među kojima je bio mali broj Hrvata i Muslimana.

Stepinac je ĆUTAO dok mu ustaše nisu ubile brata! Hrvatstvo je stvoreno od Beča za borbu protiv Srba!

– Istina je da su mnoge ustaše bili poreklom Srbi, kao što Vi primećujete, Mariću – rekao je Šarić. – No, ostaje istina da ako neko odabere da bude Hrvat on je Hrvat. 

– Pominje se i ta priča o zločinima u Nemačkoj kada je bio rat između rimokatolika i protestanata i tu bi bilo zanimljivo uraditi istraživanje etnogeneze tih krajeva odakle su bile te trupe. 

– Iz tih istih mesta su najveće ustaše bile. Hrvatska nacija se formirala kajem XIX stoleća od strane Beča kao protivteža Srbima i uopšte se ne dovodi u pitanje je da su mnogi rimokatolički Srbi u tom procesu postali Hrvati. 

– Sam taj proces stvaranja nacije je od strane Beča odrađen tako da se stvori mržnja prema Srbima.

– I danas jedan od vođa navijača Dinama kaže „Vi ne možete da zamislite koliko mi mrzimo Srbe“, a ima srpsko ime i prezime. 

– Uloga Rimokatoličke crkve je bila čudna. Preko 140 sveštenika RKC je učestvovalo u pokretu otpora, ali ih je bilo i onih koji su učestvovali u strašnim zločinima sa ustašama. 

– Sam Stepinac je ćutao o svemu, reč progovorio nije, sve do 1943. kada je rekao da je to što ustaše rade sramota i ljaga. 

– Ono što ga je podstaklo na to je činjenica da su ustaše ubile njegovog rođenog brata i još 7 sveštenika RKC iz Slovačke

Dragan Novović: Moja kancelarija i kolege iz Amerike će tužiti medije! Zahvaljujući Grajfu Dara je vraćena u trku za Oskar

Advokat Dragan Novović je rekao kako je njegova kancelarija, zajedno sa kolegama iz Amerike, uputila upozorenje pred tužbu listovima „Varajeti“ i „LA Tajms“ ako ne demantuju tekstove o tome kako je film „Dara iz Jasenovca“ fikcija i srpska propaganda. 

– Zbog tih njihovih tekstova film „Dara iz Jasenovca“ je bio isključen iz trke za Oskara – objasnio je on. – Zahvaljujući tekstovima koje je poslao Gideon Grajf i koje su oni objavili film je vraćen u trku. 

– Mi bismo voleli da oni ne objave demanti – rekao je Novović. 

– U tom slučaju bi nam tužba omogućila da svet sazna istinu. 

ONA JE DARA IZ JASENOVCA: Moja priča je još STRAŠNIJA OD FILMA! Brata od ČETIRI godine su mi ZAKLALI, oca ubili MALJEM!

Jelena Radojčić Buhač je jedna od preživelih iz Jasenovca.

– Meni su brata od 4 godine zaklali u Jasenovcu, a oca ubili maljem u Gradiški. 

– O tome nije smelo da se priča, niti je iko pričao. 

– Nas ima oko 300 koji smo još živi. Mi smo živeli u sistemu koji je tražio i zahtevao zaborav. 

– Da li si ti „Dara iz Jasenovca“ – pitao je Marić. 

– Ako ti tako kažeš onda jesam. Moju priču su iskoristili za film i ti to znaš. Samo što je moja priča joj strašnija od filma. 

– Mene i majku je spasila Dijana Budisavljević – rekla je ona. – Odvela nas je iz Jasenovca.

– 94 mojih najbližih rođaka nije preživelo, a jedan rođeni brat je nestao i ne znamo gde je. On je imao urođeni crveni beleg na obrvi.

Goran Šarić: O srpskim žrtvama niko ne priča! Hag nije sudio ni za jedan zločin nad Srbima! 

– U Hrvatskoj ne žele da pričaju o Jasenovcu – rekao je istoričar Goran Šarić. – Ne pominju ni hrvatske žrtve u Jasenovcu. 

– Ustaše su ubile, što imenice znamo, 4000 Hrvata. Niko ne pominje da su ustaše uništile kompletna hrvatska sela jer su se bunili protiv onoga što rade. 

– Niko ne pominje da su ustaše ubile u Međumurju nekoliko stotina studenata 1944. 

– Već o srpskim žrtvama takođe ne žele da pričaju. 

– Pa već 1942. sveštenik iz mesta Jasenovac upozorava Stepinca da su ustaše ubili minimum 30.000 ljudi u logoru do tada. 

– Čak i da su tačne brojke koje pominju, o 200.000 žrtava na teritoriji cele Hrvatske, to je strašan podatak. 

– Film „Dara iz Jasenovca“ napadaju da je propaganda. Jedina netačnost u filmu je što su časne sestre prikazane u Jasenovcu, a ne u Jastrebarskom gde su bile. 

– To je umetnička sloboda, jer u takvom jednom filmu ne možeš da predstaviš i Jasenovac, a ni dečji logor Jastrebarsko, nego je to reditelj spojio u jedno. 

– Svi pričaju o Srebrenici, o Ovčari, a onda niko da pomene da se na spisku pobijenih u Jasenovcu nalazi preko 20.000 dece.

– Niko ne pominje da se 1941. dogodila pobuna u italijanskoj vojsci. Vojnici u Dalmaciji su rekli da će početi rat protiv ustaša, ali i spostvene zemlje, ako se ne reaguje. 

– Bukvalno su napisali da ne mogu mirno da gledaju ili podržavaju zverstva koja čine ustaše. Nakon toga je fašistička Italija zabranila ustašama da ulaze u deo NDH pod njenom kontrolom.

– Što se Haga tiče, mene niko ne može da ubedi da je taj sud objektivan. Tamo niko nije odgovarao za zločine nad Srbima. To je prosto nemoguće ako je sud pravi sud.

Mile Bosnić: Moj otac je mislio da se vraćaju ustaše kada se desio „maspok“!

Mile Bosnić je ispričao kako je njegov otac pomislio da dolaze ustaše kada se desio „Maspok“ u Hrvatskoj. 

– On je bio toliko pod stresom da sam jednu noć čuo vrisak „Ajme, zakla me“.

– Ja sam skočio i video njega kako u magnovenju stoji iznad prozora i kreće prema prozoru. 

– Tada sam saznao da je naš prvi komšija hteo da ga zakolje u Drugom svetskom ratu. 

– Mene moj otac nije učio o tome, ali je taj čovek učio njegovog sina. Kada je osnovan „Zbor narodne gadre“ u mojem mestu, sin tog čoveka je bio komandant. 

– Ja sam bio dete kada me je drugarica iz odeljenja pitala šta sam i kada sam rekao kako ne znam, ona je komentarisala „Vidite kako je dobar, sigurno nije Srbin“. Mojeg oca je strašno uznemirilo to kada sam mu ispričao.

Mediji u BiH napali Marića njegov odgovor ih ukopao!

Domaćin emisije Milomir Marić se obratio javnosti i ispričao kako je napadnut od strane medija u BiH. 

– Oni su mene optužili da sam ja bio tokom rata u Bosni dolazio tamo i da sam radio intervjue sa zatvorenicima u nekim navodnim logorima. 

– Ja nikada nisam prešao granicu ni ušao u Bosnu tokom svih tih nesrećnih događaja. 

– Napao me je Senad Hadžifejzović da sam dovodio osuđene zločince u emisiju. 

– Ono što on ne pominje je da su njegovi standardni gosti Naser Orić, Atif Dudaković i drugi koji su suđeni ili osuđeni za razna dela. 

– Poručio sam mu „Neka bude da sam zločinac. Mene ne interesuje vaš stav“ – zaključio je Marić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter