Izvor: kurir.rs
29.11.2020 u 14:54
0

CRNE BROJKE SE NIŽU: Danas još 6.179 novozaraženih, 65 preminulih

U poslednja 24 sata na korona virus testirano je 15.508 građana, od kojih je 6.179 pozitivno.

Nažalost, preminulo je 65 pacijenata.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 252 pacijenata, a hospitalizovano je 747.

Broj novozaraženih po gradovima: Beograd 1.895, Kragujevac 325, Novi Sad 313, Niš 237, Kraljevo 150.

OVO MORATE ZNATI

TENZIJE NA RELACIJI SRBIJA – CRNA GORA: Predsednik Vučić sazvao HITAN sastanak posle proterivnja ambasadora

HOROR U NOVOM SADU: U parku pronađeno beživotno telo muškarca

JEZIV PRIZOR KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: Pronađeno telo muškarca u žbunju

„PILI SU, ONA GA JE IZ STRAHA UBOLA NOŽEM“ Isplivali detalji krvave bračne svađe

Momirović u vanrednoj kontroli radova na obilaznici oko Beograda

Podsetimo, državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije Mirsad Đerlek izjavio je danas da je epidemiološka situacija u celoj zemlji teška i neizvesna.

– Evidentno je da jedna grupa ljudi ne shvata koliko je kovid 19 opaka i teška bolest. Država će nastaviti da sprovodi mere, nastavićemo s masovnim testiranjem jer ćemo na taj način vršiti trijažu, i naravno očekujemo vakcinaciju sa kojom ćemo povećati kolektivni imunitet – dodao je Đerlek.

Profesor Vladislav Vukomanović, kardiolog-pedijatar beogradskog Instituta za majku i dete „Dr Vukan Čupić“, izjavio je da u toj bolnici nema zaražene dece s težom kliničkom slikom. On podseća da Institut za majku i dete nije klasična kovid bolnica, ali ima kovid trijažno odeljenje i intenzivnu negu.

„Trenutno ima oko šest bolesnika kod kojih je potvrđen korona virus. Na intenzivnoj nezi nemamo bolesnika, što znači da najtežih slučajeva, na sreću, imamo veoma malo i to je trend od marta, pa dosad“, rekao je Vukomanović.

On je dodao je je broj bolesnika u trijažnom odeljenju „sve veći“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter