Izvor: Kurir
09.05.2024 u 10:25
0

TRAŽE CIGARE I KAŽU DONEĆU PARE SUTRA! Radnik na trafici o situacijama na poslu

Šezdesetogodišnji radnik trafike izboden je britvom u centru Beograda, kada su dvojica muškaraca pokušala da opljačkaju prodajni objekat. Čovek je pokušao da im se suprostavi, ali tada je jedan od razbojnika izvadio nož i ubo ga u leđa. Trafike su u poslednje vreme česta meta napada, a naročito je opasan rad u noćnim satima.

O tome kako izgleda rad u noćnim satima i na koji način se zaštititi od nasilnika, koji su često pod dejstvom opijata, novinar Kurira Mladen Radulović razgovarao je sa sagovornikom Predragom Stevanovićem, radnikom na trafici u Sarajevskoj.

– Ima mnogo stvari. Dođu pijani, provociraju, hoće da ukradu, pokušajI pljačke. Recimo imao sam pre par godina kad sam radio na Autokomandi dva pokušaja, ali reši se na neki način. Inače najviše ima tih provokacije sitnih. Protrče, ukradu robu, onda psovke neke i tako dalje, to su neki standardni problemi za noćne smene – kaže Stevanović.

Iako po njegovim rečima uglavnom niko ne dolazi s namerom da provocira, neprijatnosti nastaju kada kupci traže robu na dug, a prodavac nije u mogućnosti da im izađe u susret.

VAŽNO PRAVILO STUPA NA SNAGU SUTRA: Ko ne ispoštuje, dobija kaznu i do 40.000 dinara

– Traže cigare i kažu doneću ti pare sutra. Ja lično, ako imam svojih para, pošto ovde radim već 8 godina, i znam 90% ljudi ja učinim, platim iz svog džepa. Ako donese para odlično, ako ne donese, nema veze. Ali kada nemam, ja kažem, nema i gotova priča. Onda oni iz besa ukradu žvake ili nešto slično, počnu da psuju. To je standardno za treću smenu, ali uglavnom reši se tako, na nekoj verbalnoj priči. Nema primene sile ili bilo čega.

Ispričao je jedan slučaj krađe:

– Ja sam imao pre, možda par meseci slučaj. Došla su mi dva momka sa gajbom. Drvena gajba, ona za voće i povrće, a oni imaju oko 30 godina. Traže pivo neko. Sad ima napolju frižidere, 5-6 frižidera. Ja sam otišao da im izvedem pivo, pošto pivo nam je unutra. Vratim se pogledam, vidim, nema ih. Onda vidim da su otvorili frižider i uzimaju guarane, red bulove. Naš gazda kaže da mi ne reagujemo, jer ako se vidi na kameri, ako mi vidimo, mi prijavimo i to se ne odbije od plate. Ali, recimo, ako mi to ne vidimo ili bilo šta, odbija nam se od plate.

Ipak odličio je da reaguje:

– Ovaj dečko je pobegao, a ovog drugog sam jedno vreme držao. Policija je kasnije došla. Pustio sam ga. U momentu sam pomislio, možda ima nož ili nešto. Uzeli su par tih sokova. ovome što je bežao sa gajbom poispadalo je nešto. Pobegli su dole ka Senjaku i gotova priča.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter