Izvor:
01.08.2018 u 08:21
0

Da li znate kako se Đoković sprema za američku turneju? Na temperaturi od minus 140! (FOTO)

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, posetio je SPA centar u Marbelji gde je imao krioterapiju.

Na zvaničnom Instagram profilu "cryonis_marbella" okačena je slika sa srpskim igračem i zahvalnost što ih je posetio.

Mašina za krioterapiju je nešto što odavno postaji, ali sve više tenisera je koristi kako bi relaksirali telo.

Unutra se boravi oko tri minuta na temepraturi između – 140 i – 180 stepeni celzijusa i ovaj tretman je zamena za ledene kupke koje igrači koriste.

Krioterapiju čine mešanje vrućine i hladnoće. Može biti korišćena pre i posle meča, jer telu daje mnogo snage i brzine pri igri.

Ranije u toku godine Nadal je na društvenim mrežama podelio sliku iz ove mašine, nakon meča na turniru u Madridu. Njegov fizio je objasnio kako sve funkcioniše.

"Ovaj tretman je zamena za ledene kupke koje igrači koriste posle mečeva. Nadal, Đoković, Lopes i Dimitrov najviše vole da koriste ovu terapiju. Igrači se plaše da uđu u mašinu pre meča ako ne igrao ubrzo zatim, jer se toliko opuste i prispava im se, pa ne žele da rizikuju. Posle terapije oni postanu jači, sa sjajnim radom srca i većim tonusom mišića", rekao je Sole Sančes.

Đokovića od naredne nedelje očekuje Masters u Torontu, potom sedam dana kasnije turnir iz 1000 serije u Sinsinatiju, dok će na US open nastupati od 27. avgusta do devetog septembra.

b92.net
Foto: instagram/cryonis_marbella, instagram/djokernole

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter