Izvor:
31.05.2019 u 13:30
0

„DAN JERUSALIMA“: Demonstracije širom Bliskog istoka!

Dok se u bliskoistočnim zemljama obeležava "Dan Jerusalima", Iranci na ulicama Teherana pale slike američkog predsednika Donalda Trampa, a u Bagdadu pripadnici milicije koju podržava Iran marširali su po zastavi Izraela.

Tradicionalni protest koji se održava svake godine poslednjeg petka svetog meseca Ramadana odigrao se u vreme dok Tramp pokušava da promoviše svoj plan za Bliski istok, koji je prozvao "dogovorom veka".

Demonstranti su u glavnom gradu Irana palili američke i izraelske zastave, kao i Trampove slike i slike izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, a slični skupovi održani su u još 950 iranskih naselja.

Protestima u Teheranu prisustvovali su brojni visoki zvaničnici, među kojima i predsednik Rohani i ministar spoljnih poslova Zarif.

Obojica su odbacila Trampov plan, ocenjujući da će doživeti neuspeh.

U Bagdadu stotine pripadnika milicija održale su vojnu paradu u Palestinskoj ulici, a neki su palili američke i izraelske zastave.

Skup je organizovala milicija koju podržava Iran, poznata pod nazivom Narodne mobilizacione snage.

Molićemo se u Jerusalimu – pisalo je na nekim od zastava.

U glavnom gradu Sirije, Damasku nekoliko stotina Sirijaca i Palestinaca obeležilo je Dan Jerusalima maršem od suka Hamidijeh u starom gradu do Velike džamije.

Neki od njih su uzvikivali antiizraelske parole i mahali sirijskim i palestinskim zastavama.

Na zastavama je pisalo "Nema dogovora veka" i "Naš palestinski narod i slobodni ljudi arapske nacije će se suprotstaviti dogovoru veka".

Izvor: Tanjug
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter