Izvor: Happy BSC
03.10.2021 u 10:22
0

Danas je Svetski dan nastavnika!

Danas se u celom svetu obelažava SVETSKI DAN PROSVETNIH RADNIKA.

Dan prosvetnih radnika u Srbiji se obeležava osmog novembra.

PROČITAJTE JOŠ: PEŠIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: U slučaju nesreće u Zemunu, nisu sporne godine vozača

Ovaj dan se obeležava u znak sećanja na godišnjicu potpisivanja preporuka Međunarodne organizacije rada/UNESCO iz 1966. godine u vezi sa statusom nastavnika u kojima se utvrđuju prava i odgovornosti nastavnika, kao i standardi za njihovu početnu pripremu, kontinuirani profesionalni razvoj, zapošljavanje, nastavu i uslove učenja. Kao dodatak ovom značajnom dostignuću, 1997. godine doneta je regulativa koja utvrđuje prava i odgovornosti nastavnog i istraživačkog osoblja u visokom obrazovanju.

PROČITAJTE JOŠ: DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Vakcinacija nema alternativu

Ovogodišnji Svetski dan nastavnika obeležava se u vreme kada se obrazovni sistemi širom sveta suočavaju sa velikim i brojnim preprekama zbog epidemije virusa COVID 19. Svi zaposleni u prosveti su suočeni sa izazovima bezbednog boravka dece u školama i studenata na fakultetima. Nastavnici rade u otežanim uslovima, uz dodatna radna opterećenja koja sa sobom nosi organizacija online nastave, koja izuskuje povećano angažovanje, vreme i napor. Zato je potrebno naći načine da se za svoj dodatni rad nastavnici dodatno i nagrade.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter