Izvor: Happy BSC
14.10.2021 u 08:31
0

EKSLUZIVNO! MILOŠ GARIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Juče je bilo žrtava! Preminula je žena iz Zvečana od šok bombi!

Oružani atak na Severni deo Kosova i Metohije, većinski naseljen srpskim narodom i otvoreni udar na teritorijalni integritet Republike Srbije, upotreba sile od strane ROSU nedopustiva je i ničim izazvana, a na ovu temu govorili su u jutarnjem programu: Borko Kašanski- Srpski telegraf,  Miloš Garić- Kosovo online,  Saša Jovanović- Telegraf. 

– Juče smo pratili iz minuta u minut dešavanja na severu KiM. Objavljivali smo sve fotografije i video materijal, prvi. Slali su nam građani sa lica mesta. Kada su  vesti o dešavanjima prostrujale u medijima, shvatili smo da nam je sajt pod udarom. Naravno da znamo ko nas je hakovao.  Imali smo situaciju da je nas demantovao Aljbin Kurti. On je rekao da se ništa nije desilo od onoga što smo preneli. Izjavio je da su Srbi sami bacali šok bombe i suzavac, a da je policija samo odgovorila na to.  Kurti je svojom izjavom rekao da ne treba da Srbi na KiM veruju srpskim medijima i da je sve to bila samo jedna akcija u pokušaju sprečavanja šverca i robe. Oni su zaplenili sokove ihteli su da uzmu lekove iz  Kosovske Mitrovice-rekao je Miloš Garić. 

PROČITAJTE JOŠ: GRADONAČELNIK BEOGRADA RADOJIČIĆ: Pandemija neće proći preko noći

– Juče se oglasio Borelj koji kaže da su nekoordinisane akcije nedozvoljene. On je jednostrane akcije Prištine nazvao tako, nekoordinisanim.  Priština kaže da je to bio koordinisan akt. Posle se pojavljuje stav američke ambasade koja kaže da podržava akciju vlasti. Oni su protiv sprečavanja sprovođanje zakona. Imamo niz oprečnih informacija i stavova.

– Nije istina da nije bilo žrtava. Danas dobijamo nove informacije. Javljaju nam građani KiM. Jedna žena iz Zvečana je preminula od dima, nakon bacanja šok bombi u njeno dvorište. Ona je imala 71 godinu i njen sin nam je javio ovu tužnu vest.  On ne želi da tvrdi da su policijaci ubili njegovu majku, ali sve ukazuje na to. Plašimo se da će biti još ovakvih pokušaja prištinske vlasti-dodao je Garić. 

PROČITAJTE JOŠ: DR AŠANIN UPOZORAVA: Infektivna prepunjena, u kovid bolnici u Batajnici 71 pacijent intubiran

– Mi smo u pisali da iza Kurija stoje Britanci. Tada je bilo to jasno. Britanske jedinice su napravila određena pomerenja ka Jarinju i Brnjku nešto ranije nego što će stvari da se izdešavaju na graničnom prelazu. To smo uočili sa terena. Sve je ovo farsa što se trenutno dešava-rekao je Kašanski. 

-Zanimljive su mi reakcije koje stižu iz sveta na događaje sa severa Kosova.  Očigledno je da  Evropa sa Kosovom ne može da se izbori.  Kosovo nije dobilo ni viznu liberalizaciju. To sve govori kakve su namere Evrope. Iza Kurtija mora da stoji neko. u to nema sumnje-dodao je Kašanski. 

-Ovo je tema svih tema igodinama će biti tako, nažalost. Mislim da je bitno da se zapitamo zašto se sve baš sada dešava. Čudna je podudarnost ta da Godfri odlazi sa pozicije ambasadora SAD iz KiM. Njega će zameniti stari poznavalac Balkana Kristofer Hil. On  je jako iskusan diplomata. Vraća se na srpsku štetu. On je poruka šahovske partije između Evrope i Amerike. Amerika ipak odlučuje o svemu-rekao je Saša Jovanović. 

– U albanskim medijima se video strah od Samita nesvrstanih. To je ogroman događaj za Srbiju. Beograd je bio centar sveta. Zamislite samo kolika je to svetska sila bila kod nas, nemerljiva. Predstavnici 120 zemalja su došli kod nas i pričalo se o miru kao načelnoj ideji vodilji. Ta floskula da mir nema alternativu najviše bi trebalo da se tiče Albanaca.  Da nemaju podršku i zaštit, nikada ne bi mogli ovo da rade-rekao je Jovanović. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter