Izvor: Kosovo online.com
22.10.2023 u 15:45
0

Eparhija raško-prizrenska ulaže žalbu na odluku o deportaciji igumana Fotija

Eparhija raško-prizrenska uložiće žalbu na odluku kosovskih vlasti o deportovanju igumana manastira Devina voda kod Zvečana.

Naime, prema mišljenju pravnoga tima eparhije raško-prizrenske ovde je reč o proizvoljnoj zabrani boravka igumanu Fotiju jer ne postoji nikakva optužnica niti krivična odgovornost.

Prilikom deportacije pripadnici Kosovske policije eksplicitno su odbili da daju i predstavniku Euleksa i OEBS-a bilo kako obrazloženje iako su i jedni i drugi bili svedoci deportacije.

Povodom deportacija igumana za sada se od međunarodnih organizacija oglasio samo Euleks.

„U skladu sa svojim opsežnim mandatom za nadzor, Euleks pažljivo prati odabrane institucije vladavine prava na Kosovu i njihovu usklađenost sa zakonskim, proceduralnim i obavezama u vezi sa ljudskim pravima. Euleks temeljno i odlučno prati slučaj koji pominjete. Za dalje informacije obratite se kosovskim vlastima“, navodi se u odgovoru Euleksa sa Kosovo onlajn.

Inače, prema zakonu koji je na snazi na Kosovu stoji da neće „postojati proizvoljna zabrana za ulazak na Kosovo, ili boravak na Kosovu za sveštenike, kandidate za sveštenstvo, monahe, monahinje i posetioce.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter