Izvor: Kurir.rs
25.11.2023 u 13:11
0

EVO GDE SADA PADA SNEG U SRBIJI: Objavljena SATNICA, ovi delovi će se ZABELETI tokom dana

U Srbiji je tokom noći sneg napadao u mnogim planinskim krajevima u Srbiji, pa je tako ponegde bila prisutna i mećava, a putari su imali pune ruke posla.

Sneg je u pojedinim delovima nastavio da pada slabijim intenzitetom i tokom jutra, a ispod pogledajte koja mesta u Srbiji će se zabeleti tokom dana, prema sajtu Vremeradar.rs.

Naime, sneg se zadržao u gradovima i do 700 metara nadmorske visine, a na planinama ga ima i preko 15 centimetara.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na vlažan sneg i formiranje snežnog pokrivača tokom današnjeg dana.

– Danas na planinama sneg, a sa padom temperature kiša će preći u vlažan sneg i u nižim predelima. Snežne padavine biće najintenzivnije na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, gde se u nižim i brdskim predelima očekuje relativno brzo formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 cm, na planinama lokalno i više od 30 cm – stoji u upozorenju na sajtu RHMZ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Meteorolog Ivan Ristić najavio meteo rolerkoster

Prema rečima meteorologa, sutra se očekuje provejavanje ili pljuskovi snega u većem delu Srbije.

„U sredu 29. novembra bez snega, jedino GFS ga daje, a u petak 1. decembra polarni vrtlog imaće krizu tako da najviša dnevna temperatura ide i do 15 stepeni Celzijusa. To je ujedno i najtopliji dan, posle toga ponovo temperatura postepeno pada i vraća se polako hladan artički vazduh“ – naglasio je meteorolog Ivan Ristić.

Takođe, kako pored RHMZ-a ističe i meteorolog u jednoj od objava na svom Fejsbuk profilu, velike količine snega danas se očekuju na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije.

– Popodne i uveče sneg će početi da pada i severnije u centralnoj Srbiji, granica snega je blizu Beograda.

– Polarni vrtlog će doneti našoj zemlji, ali i Makedoniji delu BiH i Crne Gore puno snega, ne samo Bugarskoj i Rumuniji. Oprez u saobraćaju i stavite zimske gume, danas važi druga poslovica što južnije to snežnije – naveo je meteorolog Ristić i dodao:

– Sutra provejavanje snega ili pljuskovi snega takođe na severu u Vojvodini i Beogradu.

U centru Nove Varoši i Zlatibora visina belog pokrivača je oko 10 centimetara, a na okolnim planinama visina varira između 15 i 20 centrimetara u zavisnosti od nadmorske visine.

U ovom trenutku na prostoru zapadne Srbije sneg pada slabijim intenzitetom, a temperatura je par stepeni ispod nule.

Od popodneva kiša prelazi u sneg

Kiša u nižim predelima će od sredine dana i posle podne sa daljim padom temperature preći u sneg.

Više padavina biće na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije. U nižim i brdskim predelima očekuje se formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 centimetara, na planinama lokalno i više od 30 centimetara.

Duvaće slab i umeren, povremeno i jak severozapadni vetar.

U nedelju će biti umereno do potpuno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa kratkotrajnim snegom. Više padavina očekuje se na istoku i jugoistoku zemlje, ali će ta količina padavina biti manja u odnosu na subotu.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter