Izvor: BSC Happy
02.08.2023 u 11:36
0

ONO ŠTO NISMO ZNALI – RADOVAN KALABIĆ OTKRIVA ZA BSC HAPPY PORTAL: PRVI i NAJVEĆI GENOCID nad SRBIMA je u PRVOM SVETSKOM RATU i počinila ga je „VRAŽJA DIVIZIJA“ (VIDEO)

Za BSC Happy govori Radovan Kalabić - književnik i istoriograf.

Tito je rekao Aleksandru Rankoviću prilikom borbi partizana u zapadnoj Srbiji da bolje poznaje zapadnu Srbiju od njega… Upravo je Tito bio deo ozloglašene „Vražje divizije“ koja je počinila monstruozne zločine nad Srbima u Prvom svetskom ratu. Koja je uloga Josipa Broza u toj diviziji bila?


– Ovo je dokumentarni podatak – Broz je mnogo bolje od Rankovića poznavao Srbiju. Ranković je, kada je to uvideo, pitao kako je došao do toga da bolje poznaje zapadnu Srbiju od njega samog. On je rekao da je učestvovao u Prvom svetskom ratu, da se borio da pokori Srbiju. Tito je bio pripadnik 10. čete 25. puka. 42. „Vražje divizije“. To je bila najozloglašenija divizija u kojoj su bili Hrvati i Zagrepčani. Na tom frontu i u tom ratu ova divizija je napravila najveći, prvi genocid u Prvom svetskom ratu, u Mačvi i Podrinju, o kom je svedočio ekspertski, a istoriografski doktor Arčibald Rajs. Inače, Tito je bio odlikovan zbog zločina genocida koji je počinila ta divizija. Opširinije smo saznali od Stanislava Krakova – ta divizija je pokušala da ne dozvoli ondašnje proglašenje Kraljevine SHS, protivila se njemu u Zagrebu. Pokušala da sa ruljom spreči to ujedinjenje. Njeno dejstvo je bilo katastrofalno i pogubno, a Tito je bio simbol upravo toga. To je njegova uloga u Prvom svetskom ratu – objasnio je Kalabić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter