Izvor:
19.06.2017 u 00:27
0

GRADONAČELNIK LONDONA O POŽARU: Vatra prouzrokovana greškom i nemarom!

Gradonačelnik Londona Sadik Kan izjavio je danas da je požar u višespratnici u prestonici, u kojem je život izgubilo 58 ljudi, prouzrokovan "greškom i nemarom".

Kan je posetio crkvu koja se nalazi u blizini 24-spratne zgrade "Grenfel tauer" gde je prisustvovao službi održanoj u znak sećanja na žrtve požara koji je izbio u sredu.

Tom prilikom priznao je da se lokalna zajednica oseća "frustrirano i besno" zbog toga kako se reagovalo na nesreću, preneo je AFP.

– U zajednici vlada osećanje da je prema njima odnos bio loš jer su neki od njih siromašni. Ta tragedija je mogla da se srpeči i nije morala da se dogodi, a tragedija koju gledamo je posledica grešaka nemara poltičara i vlade – kazao je Kan.

Britanski ministar finansija Filip Hamond izjavio je nešto ranije da je vlada poštovala bezbednosne preporuke donete 2009, a da će izmene sigurnosnog protokola biti moguće tek nakon zvannične istrage o požaru.

Opozicioni političari optužuju vladu da je ignorisala bezbednosne preporuke koje su donete 2009. i revidirane 2013. kada je još jedan požar u Londonu usmrtio šest osoba, ali Hamond tvrdi da to nije tačno.

– Očigledno je da smo te preporuke razmotrili kao i to što se sa njima dogodilo. Po mojoj proceni, mi smo korektno i primereno odgovorili na te preporuke – rekao je Hamond za BBC.

Britanska premijerka Tereza Mej nalazi se pod pritiskom zbog požara koji je prošle nedelje izbio u višespratnici u Londonu u kom je poginulo 58 osoba, prenosi Rojters.

Kako je AP prethodno izvestio, premijerka Tereza Mej, se u subotu sastala sa 15 preživelih i lokalnih zvaničnika u svojoj zvaničnoj rezidenciji u Dauning stritu.

Oko 600 ljudi živelo je 120 stanova u oblakoderu.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter