Izvor: Tanjug
20.06.2020 u 14:07
0

GRMEĆE MOSKVA! GOREĆE CRVENI TRG KAD STIGNE I SRPSKA VOJSKA: Naši gardisti se pripremaju za Paradu ponosa!

Gardisti Vojske Srbije, simbolično njih 75, onoliko koliko je godina prošlo od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, uveliko se pripremaju da pod zastavom Republike Srbije ponosno prodefiluju moskovskim Crvenim trgom na Paradi pobede, 24. juna.

Vojna parada tradicionalno se održava na mestu gde je Crvena armija 1945. godine proslavila pobedu nad fašističkim silama Osovine.

Gardisti Vojske Srbije visoko su motivisani da svoju otadžbinu, koja je uvek bila na pravoj strani istorije, predstave na najbolji način.

Početne pripreme za Paradu pobede trajale su 15 dana i realizovane su u Beogradu, u kasarni “Dedinje”, nakon čega su za naše gardiste od 12. juna usledile dvonedeljne pripreme u Ruskoj Federaciji.

Zamenik komandanta Garde Vojske Srbije, ujedno vođa delegacije koja je otputovala u Moskvu, pukovnik Željko Gavrilović ističe da su pripadnici Garde svesni ukazane časti i važnosti zadatka, na događaju koji će biti u centru pažnje svetske javnosti.

– Učešće na Paradi pobede najbolji je primer visokog uvažavanja Vojske Srbije, njenog slobodarskog nasleđa i časnih vojničkih tradicija. Gardi Vojske Srbije, kao našoj najstarijoj jedinici, pripala je čast da zajedno sa pripadnicima Oružanih snaga Ruske Federacije proslavi jubilej pobede u Drugom svetskom ratu. Marširanje Crvenim trgom, pod zastavom Republike Srbije i pred očima čitavog sveta, predstavlja prestiž u vojnim krugovima, a nesumnjivo je da će to biti jedan od nezaboravnih trenutaka za svakog gardistu – naglašava pukovnik Gavrilović.

Prema njegovim rečima, svi pripadnici Garde Vojske Srbije su zdravi, što pokazuju svakodnevna kontrolna testiranja, a domaćini se trude da njihov boravak u predivnom banjskom kompleksu “Marfinski” u Podmoskovlju bude što udobniji.

Intenzivna uvežbavanja strojevih radnji i fizička obuka, kako bi učešće u svečanom defileu pešadijskih ešelona bilo izvedeno do perfekcije, zauzima najveći deo dana, ističe komandant gardijskog bataljona potpukovnik Dragan Jakovljević, kome je pripala čast da predvodi ešelon srpskih gardista na Paradi pobede u Moskvi.

OVO MORATE ZNATI

PUTIN LJUT: Istina o Drugom svetskom ratu potrebna svima

SAMO JE ĆUTAO: Nakon žurke gde je SILOVAN, DEČAK TIHO otišao na SPAVANJE!

PREMIJER MALTE NALOŽIO ISTRAGU: Novinarka UBIJENA jer je RAZOTKRILA MUTNE RADNJE malteške kompanije i režima u Crnoj Gori!

AMERIKA PRETI: Nećemo dozvoliti Kinezima i Rusima da jačaju NUKLEARNI ARSENAL!

TENK NA MARAKANI VIŠE NIJE SAM! Stiglo je još nešto! (FOTO)

– Odmah po sletanju aviona na vojni aerodrom u blizini Moskve, kompletno ljudstvo i sredstva koja smo poneli prošla su detaljnu dezinfekciju i zdravstvenu kontrolu. Hotelski uslovi smeštaja pružaju nam potpuni komfor za život i rad, a neizostavne su rigorozne sanitarne i medicinske mere. Temperatura se svima meri dva puta dnevno, ujutru i uveče i svaki drugi dan radi se skrin test na Кovid-19. U objektu je obavezno nošenje maski, po izlasku napolje i rukavica, a svaki put se prolazi i dezobarijera radi dezinfekcije ruku i nogu – ističe potpukovnik Jakovljević.

Od kako su doputovali u Rusku Federaciju gardisti Vojske Srbije imali su zajednička uvežbavanja sa ostalim učesnicima vojne parade na poligonu Alabino i uvežbavanje na Crvenom trgu.

Кapetan Đorđe Simić ističe da svih 75 gardista rade i dišu kao jedan, ponosni što su dobili priliku da koračaju Crvenim trgom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter