Izvor:
29.06.2018 u 06:01
0

Gruzija: Sakašvili osuđen na šest godina zatvora!

Sud u Gruziji osudio je u odsustvu bivšeg predsednika te zemlje Mihaila Sakašvilija na šest godina zatvora zbog zlouptrebe vlasti i pokušaja da prikrije dokaze o prebijanju jednog opozicionog člana parlamenta, dok je bio predsednik.

Pristalice Sakašvilija odbacile su presudu kao političku motivisanu, preneo je Rojters.

"Veoma je važno reći da sud kategorički odbacuje bilo kakvu političku motivaciju iza presude", rekao je sudija.

Sud je odlučio da je Sakšsvili kriv za zloupotrebu vlasti dok je bio predsednik Gruzije, time što je pokušao da prikrije dokaze o prebijanju opozicionog poslanika Valerija Gelašvilija 2005. godine.

Sakašvili negira sve optužbe protiv njega.

On je u januaru osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja da prikrije dokaze o ubistvu jednog bankara iz Gruzije, podseća Rojters.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter