Izvor:
24.04.2016 u 23:18
0

HILARI KLINTON TRAGA ZA POTPREDSEDNIKOM: Ko će biti čovek broj dva?

Savetnici i saveznici favoritkinje za nominaciju Demokratske stranke za predsednika SAD Hilari Klinton su započeli razgovore oko toga ko bi trebalo da bude njen čovek "broj dva" u predsedničkoj trci i potencijalni potpredsednik SAD, pišu danas američki mediji.

U tu svrhu je sastavljen spisak od 15 do 20 potencijalnih kandidata, o kojima će Hilarin tim početi da raspravlja krajem proleća, navodi "Njujork tajms".

Iako je borba za nominaciju Demokrata i dalje u toku, Klintonova je bila dovoljno uverena u pobedu i već svojim saradnicima opisala svoju viziju potencijalnog potpresednika i ciljeva potrage, navode izvori.

Ona još ne zna koga će tačno izabrati za partnera u trci za Belu kuću, ali su je zaintrigiralo nekoliko ljudi i scenarija, ističu oni.

Među imenima o kojima razgovaraju Klintonova i njeni savetnici u kampanji su sadašnji senatori i bivši guverneri savezne države Virdžinija Tim Kejn i Mark Vorner, zatim senator iz Ohaja i pripadnik liberalnijeg krila stranke Šerod Braun, istaknuti afro-američki Demokrata i bivši guverner Masačusetsa Deval Patrik, kao i bivši ministar rada u administraciji Bila Klintona i borac za prava Amerikanaca hispanskog porekla Tomas E. Perez.

Hilari Klinton je takođe otvorena i za ideju da za partnera u trci izabere ženu, navode njeni savetnici.

Jedan od očitih izbora je senator Elizabet Voren iz Masačušetsa, koja je veoma popularna među progresivnim Demokratama, ali je, sa druge strane, odbila da podrži kandidaturu Klintonove za kandidata Demokratske stranke.

Vorenova zbog toga ipak nije ostala bez šanse da postane partnerka Klintonove u izbornoj trci, navode izvori koji su želeli da ostanu anonimni pošto je proces izbora partnera poverljiv.

Klintonova je svom timu u potrazi za svojim "brojem dva" dala upustva, prema kojima je njoj manje stalo o ideološkoj i ličnoj kompatibilnosti, a više da izabere pobednika, odnosno nekoga ko ima sposobnost da dominira u potpredsedničkoj debati i uveri Amerikance da je Hilari Klinton najbolji izbor za predsednika SAD.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter