Izvor: Happy BSC
05.08.2021 u 09:25
0

IN MEMORIAM: OVAKO JE ZA HAPPY TV GOVORIO LAZANSKI O SVOM POSLU: Ne postoje istraživački novinari, postoje samo DOBRI I LOŠI!

Evo kako je govorio Miroslav Lazanski o svom poslu novinara, pa je uporedio taj posao sa ambasadorskim obavezama.

Novinar može da ode dalje od diplomate, i da se viđa sa ljudima sa kojima ambasador i ne bi trebalo. O tome kako funkcioniše kada novinar postane ambasador Srbije u Rusiji, podsetimo se, pričao je Miroslav Lazanski.

VAŽNO:

DAN SEĆANJA NA „OLUJU“,SRBIJA PAMTI! Vučić: Hoću da čuvamo mir, ali neću da gazim po ubijenim i prognanim Srbima! (FOTO,VIDEO)

ODGOVOR KABINETA ANE BRNABIĆ: Neka na ovom primeru javnost sama procenjuje stručnost profesora Ognjena Radonjića

MIKEC ODGOVORIO HRVATIMA: „Vidim šta rade sa Teslom i novčićima, a zna se zbog čega smo morali da napustimo Split!“

-Zavisi sa kojim ljudima se srećeš. Svako je službenik svoje Vlade i zastupa svoje stavove, a kada razgovaramo neformalno, onda se ljudi opuste. 

-Šta je to istraživački novinar? Da li ste čuli negde na Zapadu taj izraz, ja nisam nigde video. Taj termin se pominje samo kod nas, i to u poslednjih 10, 15 godina. Tendencija je da je taj istraživački novinar bude sinonim nekog teškog, mukotrpnog istraživačkog rada. Ako ste vi dobar novinar, onda svaki vaš tekst je plod jedne dobre analize, više izvora, provere, itd. Ne treba vam termin Istraživački novinar. Sad, znači, imamo obične novinare, i imamo istraživačke novinare? Pa to je glupost, imate samo dobre i loše novinare. Ja sam imao novinarku, Nikolić Zoricu koja je toliko bila upoznata sa svim, da se tada hrvatski ministar zdravlja tresao kada treba da razgovara sa njom. Ona postavi toliko potpitanja, da se čovek nađe u čudu. Niko nije rekao da je ona istraživački novinar, ona je odličan novinar, rekao je tada Lazanski.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter