Izvor: HAPPY BSC
17.04.2022 u 23:18
0

INTERVJU NEDELJE! Vladimir Lučić za portal HAPPY BSC otkriva pravu ISTINU o poslovanju Telekoma Srbije, ništa nije prećutao (VIDEO)

Da li je i koliko Telekom napredovao? Hoćemo li zaista gledati najkvalitetniji fudbal na njegovim kanalima? Koliki je realni profit ove kompanije? O svemu tome i o još mnogo drugih pitanja ekskluzivno za portal Happy BSC govorio je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

Nadzorni odbor Telekoma Srbija imenovao je Vladimira Lučića za generalnog direktora kompanije, od tada ova kompanija kako u povećanju broja korisnika, tako i u prihodova nju ide uzlaznom putanjom.

O svemu tome u razgovoru sa Vladimirom Lučićem, koji je rešio da nam otvoreno iznese sve o poslovanju ove srpske kompanije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Gospodine Lučiću najavili ste da u 2022. godini očekujete još bolje rezultate Telekoma, šta nam možete detaljnije reći o tome?

– U mom intervjuu „Blicu“ sam objavio podatke koji se odnose na 2021. godinu i gde se vidi jedan veliki pomak pre svega u broju korisnika i prihoda. Tako je naprimer samo Telekom Srbija u Srbiji povećala prihod za čak 15.8 milijardi što znači da smo za više od 130 miliona evra povećali prihode naše kompanije i to iz godine u godinu. Što se tiče samih prihoda na nivou grupe on prelazi 150 milijardi, a samog Telekoma Srbije 108 milijardi. 

REZULTATI TELEKOM SRBIJA SVE BOLJI! Lučić za HAPPY TV: U svim uslugama smo na PRVOM MESTU, a činjenica je da ćemo to mesto i zadržati (VIDEO)

Da li se ti podaci kreću u nekim zacrtanim planovima ili su oni možda i nadmašeni?

– Kreću se u zacrtanim okvirima. Neko ko prati sve ono što smo u poslednje četiri godine izjavljivali to bi se i video. Moram da kažem da smo sve vreme imali konstantne napade na nas kako „nismo prihodovali“, ali kada su telekomunikacije u pitanju tu se u veoma kratkom intervalu vidi ko je upravu, a ko nije. Sve ono što smo govorili, a to je da investiramo u optičku mrežu, u jaku mobilnu mrežu, akvizirali smo 25 kablovskih operatera i konsolidovali tržište i ulaganje u kontent, pre svega u sport je doprinelo pre svega do toga da imamo veliki broj korisnika.

Koliki je to broj?

– Mi smo recimo u Srbiji 2018. godine imali 420.000 televizijskih korisnika, a sada ih imamo preko milion i pedeset hiljada. Uspeli smo, dakle da za 600.000 uvećamo broj korisnika samo u Srbiji. Zbog toga nam se i prihod povećava.

Zbog čega je sve to važno?

– To nama daje jednu veliki snagu za budućnost, da će prihod da raste. Samo u Srbiji će po toj projekciji prihod ove godine preći milijardu evra. Ono što takođe moram da kažem jeste da kao firma uradićemo potez koji je bitan ne samo za Telekom već i za čitavu Srbiju. Bićemo naime prva firma iz Srbije koja će izdati korporativne obveznice i time dobiti međunarodni kreditni rejting.

Vladimir Lučić u „Dobro jutro Srbijo“ kod Korše i Marića otkrio sve o ČETVRTOJ INDUSTRIJSKOJ REVOLUCIJI (VIDEO)

Šta to konkretno znači za građane, da objasnimo?

– To uvećava poverenje investitora u Srbiju, a sve to ne bi bilo moguće da nije stabilan ekonomski sistem u Srbiji i koji se i dalje razvija. Sama država izdaje korporativne obveznice po veoma niskim kamatama, tako da pre svega zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću mnogo se uradilo na ekonomskom razvijanju Srbije i zahvaljujući ekonomskoj stabilnosti koja je postignuta sada je moguće da kompanije iz Srbije izađu na međunarodnu berzu obveznica. To sve olakšava finansiranje, ali i dalji razvoj Telekoma Srbije, a naše ambicije su da se širimo i u još nekoliko zemalja. 

Da razvijemo sve sumnje, engleska „Premijer liga“ definitivno dolazi na mts?

– Tako je. Od avgusta meseca dolazi na mts prenosićemo sve utakmice Premijer lige, zajedno sa španskom, francuskom, italijanskom ligom, Ligom šampiona, Ligom Evrope i našom domaćom ligom. Mislim da će tom ponudom građani zaista biti zadovoljni jer smo ispunili ono što je uvek bio zahtev nama, a to je da sav taj najkvalitetniji fudbal bude na jednom mestu. Ponavljam da će od avgusta meseca moći svi da gledaju Premijer ligu preko mts, odnosno Arena Sport kanala.

Pogledajte ceo intervju Vladimira Lučića za portal Happy BSC:

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:

„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71

„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72

„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73

„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter