Izvor:
18.04.2017 u 13:23
0

JAPAN SE PRIPREMA ZA HITNU EVAKUACIJU: Razrađuje plan za primanje 60 hiljada ljudi!

Premijer Japana Šinzo Abe izjavio je da vlada te zemlje radi na izradi planova za nepredviđene situacije u slučaju da kriza na Korejskom poluostrvu dovede do priliva izbeglica u Japan.

Abe je na sednici parlamenta u ponedeljak rekao da japanska vlada formuliše mere, koje uključuju zaštitu stranaca, procedure za sletanje, izgradnju i rad skloništa, kao i proveru tražilaca azila.

On je dodao da japanska vlada radi na planovima za evakuaciju oko 60.000 Japanaca iz Južne Koreje u slučaju izbijanja krize, preneo je Ej-Bi-Si njuz.

Abe će o Severnoj Koreji razgovarati danas sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom.

Pens će u Tokio doputovati iz Južne Koreje, gde je rekao da je "era strateškog stpljenja" sa Pjongjangom gotova, nakon neuspelog lansiranja rakete Severne Koreje.

Izvor: Tanjug
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter