Izvor: alo.rs
13.11.2023 u 16:28
0

JEDNOSTAVNO I BRZO: Do studentske kartice dolazi se u 4 koraka

Danas u podne je počela prijava za studentske kartice na adresi zsk.trezor.gov.rs, a u prva tri sata prijavilo se više od 12.000 studenata.

Ovo je na Instagramu objavio ministar finansija Siniša Mali.

– Studentska kartica ima za cilj poboljšanje životnog standarda studenata, s obzirom na to da će omogućavati brojne popuste i pogodnosti. Reč je o prvoj fazi projekta, a krajnji cilj je ukidanje studentskih isprava u papirnom obliku, koje je počelo da se sprovodi u nekim evropskim državama.

– Svim studentima koji se prijave za karticu biće otvoreni tekući računi u banci “Poštanska štedionica”, čije će održavanje biti potpuno besplatno. Kartica će biti dostupna za svih 240.000 studenata i biće besplatna.

DODIK ISTIČE: „Biću u prvom mandatu predsednika samostalne Republike Srpske“

– Njeno održavanje je takođe besplatno, za razliku od postojeće, koje su svi studenti morali da plate – naglasio je on.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Siniša Mali, PhD, MBA, CFA, C

Podsetimo, pravo da koriste popuste koje donosi ovaj dokument ima oko 240.000 studenata iz cele Srbije, koji će moći da se koriste već od 1. decembra.

Kako je ranije najavio Siniša Mali, ministar finansija, studenti će prilikom prijave na portalu Uprave za trezor unositi JMBG, birati fakultet, unositi broj mobilnog telefona kako bi bili obavešteni kada je kartica gotova, a biraće i ekspozituru banke Poštanska štedionica u kojoj žele da preuzmu karticu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter