Izvor:
25.07.2018 u 12:41
0

JUNKER ZNA KAKO ĆE RAZGOVARATI SA PREDSEDNIKOM SAD: „Čvrsto ću zastupati interese EU pred Trampom“!

U pregovore sa američkim predsednikom Donaldom Trampom ulazim samosvesno i čvrsto ću braniti interese Evropske unije, izjavio je predsednik Evropske komisiej Žan Klod Junker.

– Mi ne sedimo na optuženičkoj klupi. I zato ne mislim da se moramo od nečega braniti – rekao je Junker..

On je izrazio nadu u smirivanje situacije i uzdržavanje od uvođenja novih carina i istovremeno najavio i mere u slučaju jednostranih poteza Vašingtona.

– Ako dođe do uvođenja carina na automobile, onda EU mora da posegne za kontramerama. Mi smo u stanju da odgovorimo primerenim merama – rekao je Junker i dodao da se nada da do toga neće doći.

On je reagujući na izjavu Trampa da je EU neprijatelj SAD kada je u pitanju trgovina, rekao da EU nije na listi neprijatelja.

– Ja poznajem gospodina Trampa relativno dobro. Često smo se sretali i znam kako sa njim treba postupati. I znam kako on s drugima postupa. No, to će biti razgovor na istom nivou – rekao je Junker.

On je ishod razgovora ostavio "potpuno otvorenim", ali je izrazio blagi pesimizam.

– Nisam baš preterano optimističan – rekao je Junker i dodao da je najvažnije izbeći trgovionski rat.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter