Izvor: tanjug
21.01.2021 u 21:55
0

LONČAR: Građani su izabrali dobar put-put prevencije

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je večeras da je do sada ukupno u Srbiji vakcinisano 84.075 građana i dodao da se vakcinacija nastavlja i sutra, kao i narednih dana.

Lončar je  kazao da je Ministarstvo zdravlja zadovoljno odzivom građana, ali i funkcionisanjem sistema za prijavljivanje za vakcinaciju i izdavanjem potvrde o primljenoj vakcini.

PROČITAJTE JOŠ

POKRENUT PREDISTRAŽNI POSTUPAK: Tužilaštvo za organizovani kriminal istražuje prisluškivanje Vučića

DOBIO PACKU IZ BRISELA! Ucene Ramuša Haradinaja ne prolaze!

OTKRIVENO U „POSLE RUČKA“ Više od pola građana Srbije ima ovaj pogrešan podatak u ličnoj karti

SENZACIJA! „Na pravom mestu“ prava istina o koroni (VEČERAS u 21.50 HAPPY TV)

-Ono što nam dalje nadu i veru jeste da su građani izabrali dobar put, a to je put da prevencijom dođemo do rezultata koji želimo, da bude što manje obolelih od korone u našim bolnicama- rekao je Lončar.

Dodao je da to podrazumeva i da se bolnice vrate iz kovid u normalan sistem rada, kako bi se lekari posvetili ostalim pacijentima koji čekaju na dijagnostiku i terapije.

ZANIMAĆE VAS OVO

KORONA PRESEK: Još 1.648 pozitivnih, preminulo 20 lica

Postoji mogućnost da je novi soj korone stigao na KiM

BESPOVRATNA PODRŠKA: Za mala i srednja preduzeća 2 MILIJARDE DINARA

Upitan koliko je prijavljenih preko portala eUprava i kol centra, Lončar je dodao da se taj broj menja iz minuta u minut i da trenutno ukupno, preko oba načina prijave, ima 400.000 građana.

Najavio je da će u narednim danima biti povećan broj operatera kako bi se prijavljivanje ubrzalo.

Direktor Infektinve klinike KCS Goran Stevanović kaže da se u njegovom timu vakcinisala trećina kolektiva, dok ostali već imaju antitela jer su bili zaraženi koronom.

Ističe da je zadovoljan odzivom lekara za vakcinaciju.

Govoreći o trenutnoj situaciji na Infektivnoj klinici, Stevanović kaže da su brojevi sve bolji i da ima sve manje i pregleda i hospitalizovanih.

Kaže da dok je u najvećem piku bilo između 400 i 500 pregleda dnevno, od kojih je 30 odsto hospitalizovano, sad se obavlja između 150 i 180 pregleda.

Međutim, upozorava da i dalje zabrinjava što dolaze pacijenti sa hroničnim oboljenjim koji razvijaju teške kliničke slike.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Imunolog Srđa Janković kaže da možemo biti zadovoljni brzinom vakcinacije, ali je suština, ističe, da se sa njom nastavi i da što veći broj populacije bude vakcinisan kako bi imali kolektivni imunitet.

Ističe da su sve vakcine koje su dobile dozvolu u Srbiji bezbedne i da proizvode visok stepen zaštite, kao i da su efikasne protiv novog soja virusa korona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter