Izvor:
30.07.2018 u 11:09
0

LOŠI ODNOSI: Maler je u sukobu interesa, zabraniti mu da vodi istragu!

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je optužio specijalnog tužioca Roberta Malera, koji predvodi istragu o navodom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine, za "sukob interesa" i poručio da bi zbog toga Maleru trebalo zabraniti da vodi istragu.

U nizu poruka na Tviteru, u kojima je napao Malerov kredibilitet, Tramp je otkrio da je tokom godina sa specijalnim tužiocem imao "veoma loš i konfliktan poslovni odnos". Tramp je i ranije tvrdio da u Malerovom slučaju postoji sukob interesa, ali da je ovo prvi put da je te optužbe precizirao.

– Da li će Robert Maler jednog dana otkriti sukob interesa s predsednikom Trampom, budući da smo imali veoma loš i konfliktan poslovni odnos, da sam odbio da ga postavim za šefa FBI (dan pre nego što je postavljen za specijalnog tužioca) i da mu je Komi blizak prijatelj – naveo je Tramp u jednom od tvitova.

Tramp je smenio Džejmsa Komija sa pozicije šefa FBI u maju 2017, od kada je Komi veoma kritički nastrojen prema američkom predsedniku.

Na funkciji specijalnog tužioca Mjuler treba da utvrdi da li su se ruski zvaničnici mešali u predsednicku kampanju 2016, da li je bilo saradnje ljudi iz Trampove kampanje s ruskim zvanicnicima, kao i da li je Tramp kriv za ometanje pravde. Tramp negira saradnju i ometanje pravde u tom slučaju, a istragu često naziva "lovom na veštice".

Ruske vlasti, takođe, negiraju da su se mešale u kampanju.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter