Izvor:
26.08.2019 u 13:30
0

MEKALISTER PORUČIO POSLANICIMA: Parlament ključno mesto za debat!

Sastanak Dejvida Mekalistera sa poslanicima Narodne skupštine završen je oko 15 časova, a posle obraćanja predstavnika naroda, izvestilac za Srbiju je poručio da je u demokratiji parlament ključno mesto za političku debatu, zbog čegaq je važno usresrediti se unapređenju uslova rada.

Često sam dolazio u Srbiju i uvek sam govorio da je to prelepa zemlja.

– Jedna zemlja, jedan parlament, jedna nacija sa mnogo različitih stavova. Istina je uvek negde u sredini i zavisi od definicije. Na građanima Srbije i politike je da odluče kojim putem žele da napreduje zemlja. Uskoro ćete srećom imati izbore i građani moći da odluče – poručio je.

Pozdravio je napore za rešvanje problema u okviru okruglih stolova između vlasti i opozicije i dodao da zna koliko je teško, ali da je to jedini put za napredovanje.

Konstatovao je da postoji nedostatak koncenzusa o ključnim stvarima u skupštini.

– Dolazim iz parlamentarne demokratije u kojoj postoje isto razlike između vlasti i opozicije. Poželeo bih da postoji u Srbiji koncenzus o ključnim reformama za napredak zemlje – naveo je.

Mekalister je rekao da uskoro dvojica njegovih kolega Eduard Kukan i Knut Flekenštajn dolaze u posetu Srbiji sa ciljem da saslušaju sve o aktuelnoj situaciji.

– Radi se o dvojici odličnih poznavalaca vaše zemlje i regiona. Sastaće se sa predstavnicima svih partija, a cilj posete je da prvo sve saslušaju i vide da li postoji želja svih strana da prihvate pomoć Evropskog parlamenta i EU u prenošenju svoje prakse – objasnio je Mekalister.

Kazao je i da je potom na Srbiji da odluči hoće li da je EU podrži.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter