Izvor: blic
17.07.2021 u 22:14
0

METEOROLOG NAJAVIO: Evo kada u Srbiju stiže razvedravanje (FOTO)

Teritorija naše zemlje od juče se nalazi pod uticajem ciklona, pa bi na padavine, grmljavinu i pljuskove trebalo da se naviknemo sve do utorka.

Kako ističe meteorolog Marko Čubirlo, uprkos tome što je izvesno da će se kišni period nastaviti, nije moguće predvideti i gde će pasti najviše kiše ili koja područja će biti pogođena vremenskim nepogodama.

VAŽNO

KEJTEZ I MILOSAVLJEVIĆ ZA „TELEMASTER“ : Zapad KRŠI međunarodno pravo time što naoružava lažnu državu Kosovo!

KANCELARIJA ZA KIM REAGOVALA NA PRESUDU DARKU TASIĆU: Drakonske kazne za Srbe bez dokaza

DR JOVANOVIĆ: Masovna vakcinacija prioritet, obavezna za određene grupe građana

POTOP U IVANJICI! Jaka kiša i olujni vetar (VIDEO)

Prema njegovim predviđanjima, nad najvećim delom Jadrana i njegove unutrašnjosti, kao i na severoistoku Srbije, biće najmanje pljuskova.

– Osim pljuskova ponegde treba očekivati jake grmljavinske nepogode sa obilnom kišom, pojavom jake grmljavine, tučom/gradom i olujnim vetrom. Kao posledica toga i činjenice da je ponegde, pre svega nad delovima BiH već palo i blizu 80 mm taloga treba očekivati lokalnu pojavu poplava, izlivanja planinskih potoka i aktivaciju klizišta. Na sreću zemlja je „žedna“ kiše ponegde nije bilo više od mesec dana i veliki deo vode će se upiti –  navodi Čubrilo na svom Fejsbuk profilu: 

U ponedeljak ponovo pad temperature

Za drugi dan vikenda, kaže Čubrilo, očekuju se više temperature, posebno na istoku regiona, gde može biti i oko 31 stepen Celzijusa.

Novi pad temperature očekuje se već u ponedeljak, uz maksimume koji često neće prelaziti 25. podeljak.

– Od utorka sledi stabilizacija, ali ne i neko značanije otopljenje obzirom da će se sve do petka zadržati relativno sveže, severozapadno vazdušno strujanje. Noći će biti prijatno sveže, a dnevni maksimumi od +24 do +30 stepeni Celzijusa. Oko 24.07. je moguće jače otopljenje uz maksimume i oko +35 stepeni Celzijusa, ali je već oko 27.07. moguće novo osveženje – piše Čubrilo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter