Izvor: Tanjug
08.01.2022 u 15:20
0

MIHAJLOVIĆ: Ekološke studije će pokazati da lažni ekolozi sve vreme lažu i obmanjuju javnost

 Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, povodom današnje nove blokade puteva, izjavila je da deo političara i lažnih ekologa želi potpunu zabranu izrade studija o projektu „Jadar“ i da se o litijumu uopšte ne razgovara, jer znaju da će studije o proceni uticaja na životnu sredinu pokazati da sve vreme lažu i obmanjuju javnost.

-Pojedini političari i lažni ekolozi ne žele da dozvole da studije o proceni uticaja na životnu sredinu budu završene i predstavljene javnosti, jer će se tada videti da sve vreme obmanjuju i uzbunjuju građane, i da lažu da protestuju zbog životne sredine-navela je Mihajlovićeva u saopstenju.

-Zahtevi da iz zemlje odu sve rudarske kompanije koje su u skladu sa zakonima dobile istražna prava, nemaju veze ni sa ekologijom, niti sa zaštitom životne sredine. Zato i ne žele da razgovaraju o činjenicama, niti da se na osnovu činjenica i stava građana donose odluke-kaže Mihajlovićeva.

Ona je rekla da su pojedinci, zarad ostvarivanja političkih ambicija i ciljeva, spremni da svoj interes stave iznad interesa čitavog društva.

-Osim što se protive svakoj vrsti razvoja, sada žele i da unište investicioni ambijent i ugroze sigurnost poslovanja, što će se odraziti i na domaće i strane kompanije u Srbiji, a i te kako će uticati na smanjenje životnog standarda za koji smo se godinama borili-navela je ministarka.

Interes Srbije, kako kaže, nije da se proizvoljno zaustavljaju projekti, već da imamo ravnotežu između ekonomskog razvoja i zaštite i unapređenja životne sredine.

-Ne bori se zdraviju životnu sredinu blokadama, vraćanjem u prošlost i zaustavljanjem razvoja. Oni koji zastupaju takvu politiku ne treba da se kriju iza ekologije, već da sa tom politikom izađu na izbore- navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter