Izvor: tanjug
06.12.2021 u 12:32
0

MILORAD GRČIĆ PORUČUJE: Od Božića meštani Jadra neće imati problema sa strujom

U lozničkom kraju, od Gornjih Nedeljica do Grnčara, do Božića biće zamenjeno 25 kilometara dalekovoda, napojni kabl i sve drvene bandere i na taj način biće rešen dugogodišnji problem nestanka struje u domaćinstvima tog kraja, izjavio je danas v.d. direktora “Elektroprivrede Srbije” Milorad Grčić.

To je rezultat razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i meštana tog kraja koji je vođen u subotu, 4. decembra, rekao je Grčić novinarima nakon posete selu Gornje Nedeljice, gde su u toku radovi na zameni dalekovoda i drvenih bandera.

“Pre dva dana predsednik Vučić je boravio u lozničkim selima i razgovarao sa ljudima koji su se žalili da nemaju stabilno snabdevanje električnom energijom, da vrlo često imaju isključenja i da zbog toga otežano žive i otežano obavljaju svakodnevne posete. Naša obaveza je bila da taj problem rešimo”, rekao je Grčić.

Objasnio je da je u lozničkom kraju glavna energetska mreža urađena, jer je Elektromreža Srbije uradila trafostanicu od 110 kW i rekonstruisala sve dalekovode.

Sada je, dodaje, ostala da se uradi niskonaponska mreža, kako građani više ne bi imali problema.

“U loznički kraj je u prethodnih pet godina EPS, EMS i EDS, odnosno država, u elektroprenosni sistem uložila oko 3,5 miliona dinara. Sada smo napravili plan da do Božića, a možda i ranije, budu urađeni svi dalekovodi i zamenjenje sve drvene bandere, kojih inače ima malo. Smatramo da je 7. januar realan rok za završetak radova, i od tada ovaj kraj više neće imati problema sa strujom”, rekao je Grčić.

Dodao je da će Elektrodistribucija Srbije odmah krenuti u zamenu 25 kilometara dugačkog dalekovoda, koji je, kako kaže, “srce problema”, jer ta deonica izaziva sve ostale probleme.

Pored Grčića, Gornje Nedeljice posetili su i Jelena Matejić, direktor „Elektromreže Srbije“, Bojan Atlagić, v.d. direktora „Elektrodistribucije Srbije“ i Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter