Izvor: HAPPY BSC
11.11.2022 u 17:55
0

Ministar Selaković predvodio je centralnu državnu ceremoniju polaganja venaca na Spomen – kosturnicu branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednik Odbora za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije Nikola Selaković, povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, predvodio je centralnu državnu ceremoniju polaganja venaca na Spomen – kosturnicu branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu na Novom groblju.

Tom prilikom, ministar Selaković istakao je da su se Srbija i srpski narod za pobedu u Velikom ratu krvavo borili, uz pomoć svojih saveznika, i da bez te pobede naša zemlja ne bi postojala u granicama u kojima danas postoji. Kako je naveo, bez obzira na broj stanovnika i veličinu teritorije, tom pobedom, srpski narod se svrstao u velike narode na svetskoj pozornici.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Ponosno stojimo na mestu koje je simbol stradanja svih srpskih heroja velike i slavne istorije, naše države, vojske i našeg naroda. Stajaćemo tu i dalje opredeljeni da pobeđujemo“, istakao je Selaković.

Prema rečima ministra, Srbija nastoji da kroz izgradnju kulture sećanja prenese taj pobednički duh i na nove generacije, da znaju, da pamte, da ne zaborave koliko je skupom i visokom cenom, životima naših predaka, plaćena sloboda, da bismo mi danas živeli u uspravnoj, slobodnoj i politički nezavisnoj Srbiji.

„Činjenica da i danas postojimo, da se razvijamo, da napredujemo, da jačamo ekonomiju, prosvetu, vojsku, svoj duh, svedoči o tome da neprijatelj nije uspeo. Danas stojimo sa prijateljima iz diplomatskog kora iz raznih zemalja, koji su pre 104 godine bili na različitim stranama, a danas smo svi na istoj“, naveo je ministar i naglasio da je upravo ta težnja ka istom, ne samo slobodi za koju smo se borili, nego razvoju, prosperitetu, miru i dobrobiti za čitavo čovečanstvo, veličina pobednika, a nekada i poraženog.

Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu: Ivica Dačić i ambasador Frrancuske Pjer Košar položili vence na Francuskom vojnom groblju! (FOTO)

Danas, kako je naveo Selaković, – obeležavajući ovaj istorijski dan, Srbija je, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, garant bezbednosti na Balkanu, daje potvrdu miru, i dobrim odnosima koji i dalje traju i stoje kao čvrsta osnova naše i spoljne i unutrašnje politike, kao temelj za nastavak i unapređenje međunarodne saradnje.

„Sećajući se ovih prošlih vremena, moleći se Bogu da se takve strahote i krvoprolića nikada više ne ponove, trudimo se da buduće generacije usmerimo, vodeći se upravo tim pobedničkim duhom, da pobede na drugim poljima“, istakao je ministar Selaković.

Vence na Spomen – kosturnicu branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu položili su i delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici Grada Beograda, predstavnici udruženja opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, boračkih udruženja i diplomatskog kora.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter