Izvor: Novosti
08.10.2021 u 18:53
0

MINISTAR VULIN: Hteli su da uhapse Andreja i da tako prisile Vučića da da ostavku

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin otkrio nove detalje o aferi „Jovanjica“ i prisluškivanju predsednika Vučića.

Vulin je rekao da slučaj „Jovanjica“ nema nikakve veze sa Koluvijom.

– Da li će Koluvija biti osuđen ili neće, da li je na njegovoj plantaži proizvedena marihuana, to će odlučiti i time se bavi sud. Mi ovde danas govorimo o tome da su delovi MUP-a bili spremni da učestvuju u radnjama koje su nespojive za policajce, koji su bili spremni da sve ovo što se dešavalo oko Jovanjice da bi predsednik Vučić video rođenog brata u zatvoru i da bi podneo ostavku – kaže Vulin.

PROČITAJTE JOŠ:  AMSS PORUČUJE: Oprez u vožnji zbog mokrih kolovoza i jakog vetra

Vulin je rekao da ko neće na poligraf, nešto krije. Kada je predsednik čuo da su lica odbila poligraf, samo je ćutao i rekao da mora da se bavi energetikom, prenosi Aleksandar Vulin.

Prisluškivanje je imalo za cilj da pronađe kompromitaciju za predsednika Vučića ili članove njegove porodice.

– Kada to nije prošlo, kada nisu našli ništa što bi moglo da uprlja predsednika Vučića i članove njegove porodice, onda je došla „Jovanjica“ – rekao je ministar.

Prethodno je Tomislav Radovanović načelnik Službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije MUP Srbije potvrdio pisanja „Novosti“ da su nekadašnja sekretarka Uprave kriminalističke policije Dijana Hrkalović, načelnik Odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodan Milenković i inspektor Dušan Mitić odbili su da budu ispitani na poligrafu, što se u policiji tumači da je pomenuta trojka od ranije imala takav dogovor sa bivšim rukovodstvom MUP-a i da su zbog toga odbili detektor laži.

Slučaj „Jovanjica“ je bio „plan B“ grupe u MUP-u koja je bila paralelna struktura u MUP, sa precizno odabranih ljudima. Ti ljudi su imali organizovanu mrežu sa tajkunima i kriminalcima.

Cilj formiranja mreže je bio prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

PROČITAJTE JOŠ:  SAHRANJEN ZORAN STANKOVIĆ: Poslednji oproštaj od srpskog generala i patologa

– Verovatno iz prvog pokušaja nisu mogli da diskredituju predsednika Srbije i vlast, a onda su pokušali da kroz „plan B“ diskredituju predsednikovog brata – objasnio je Radovanović. 

Prelomna tačka u početku plana bio je put tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića u SAD.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter