Izvor: ministarstvo poljoprivrede/HAPPY BSC
12.11.2022 u 15:06
0

MINISTARKA JELENA TANASKOVIĆ PORUČILA: Srbija ima najviše košnica po glavi stanovnika na planeti!

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da je, zahvaljujući državnoj podršci, Srbija danas zemlja sa najviše košnica po glavi stanovnika na planeti, da se broj košnica i dalje kontinuirano povećava, a da prosečna godišnja proizvodnja meda iznosi preko 7.000 tona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na otvaranju 23. Međunarodnog stručnog seminara pčelarskih udruženja u Aleksincu koji je organizovala Regionalna asocijacija pčelarskih organizacija jugoistočne Srbije, Tanasković je ocenila da je pčelarstvo poslednjih godina doživelo snažan razvoj, da je med postao značajan izvozni proizvod Srbije i najavila da će država i u budućnosti nastaviti sa podsticajima za pčelare.

Tanasković je ukazala da je bolja organizacija pčelara u pogledu otkupa i distribucije dovela do povećanja broja košnica, s obzirom da je izvozna tražnja povećana.

Sem toga, istakla je, pčelari u Srbiji pored nacionalnih podsticajnih mera, mogu da dobiju i sredstva po osnovu konkursa koje Srbija realizuje u saradnji sa Svetskom bankom.

Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) Rodoljub Živadinović naveo je da država danas izdvaja više od sedam miliona evra podrške pčelarstvu kroz subvencije, kao i da je sa 25 odsto učestvovala u troškovima izgradnje pogona za plasman meda.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74  

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter