Izvor: Blic.rs
09.10.2020 u 14:46
0

MINISTARSTVO: Po tri predloga za priznanje za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi

Za svako područje kulture u toku godine reprezentativna udruženja moći će da predlože najviše tri umetnika, odnosno, stručnjaka u kulturi za priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi, odnosno, kulturi nacionalnih manjina, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja.

Kako je se navodi, Ministarstvo je u saradnji sa Zavodom za proučavanje kulturnog razvitka organizovalo treću seriju sastanaka sa predstavnicima udruženja kao subjektima koji će u budućnosti predlagati kandidate za priznanja.

OVO MORATE ZNATI

TINEJDŽER UHAPŠEN U NOVOM PAZARU: U krivolovu teško ranio muškarca!

HOROR U SUBOTICI: Dečak se udavio plastičnom vezicom, roditelji ga pronašli u dvorištu!

TERORISTI SA KOSOVA SKOVALI PAKLENI PLAN: Akcija „ČAST“ za novi POGROM nad SRBIMA

SUDOVI IMAJU PUNE RUKE POSLA: Saznajte da li banka ima pravo da naplati troškove obrade kredita

hPOMOĆ DRŽAVE! PAKET PODRŠKE ZA MLADE: STANOVI, POSAO, PLAĆENA PRAKSA

Na sastancima su predstavnici Ministarstva predstavili Uredbu o bližim uslovima i načinu dodele priznanja, čiji je osnovni cilj jačanje civilnog sektora i reprezentativnih udruženja u kulturi i njihovo aktivnije i odgovornije uključivanje u selekciju kandidata koji će konkurisati za to prestižno nacionalno priznanje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter