Izvor: Tanjug
13.02.2021 u 08:16
0

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava čestitalo Sretenje

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, svim građankama i građanima Srbije čestitalo je juče Sretenje, Dan državnosti Srbije, 15. februar.

Istorijski datumi iz ustaničke borbe za nacionalno oslobođenje 1804. godine i donošenje Ustava Srbije iz 1835. godine, postavili su temelj za priznatu, uređenu, modernu, građansku i jaku srpsku državu, navodi se u čestitki Ministarstva.

NE PROPUSTITE

TRESAO SE ZAGREB! Novi potres magnitude 3,4 stepena!

RHMZ za danas i sutra najavljuje porast vodostaja

VREME DANAS: Mraz i žestok minus!

-Svim građankama i građanima naše zemlje služi na čast i ponos činjenica da je Srbija imala snage da uprkos teškim istorijskim okolnostima Sretenjskim ustavom obasja tadašnju Evropu najliberalnijim ustavnim idejama tog vremena. Početkom XIX veka Srbija je kroz pero lekara i diplomate Dimitrija Davidovića u svoj najviši pravni akt ugradila i poglavlja koja se pozivaju na Deklaraciju o pravima čoveka i građanina, čime je između ostalog utvrđeno da “Svaki Srbin ima pravo birati način življenja svog po svojoj volji, samo koji nije na opštenarodnu štetu“.

NE PROPUSTITE

Nina Stojanović napravila svetsku senzaciju: Srpkinja i Hrvatica eliminisale najbolji dubl sveta! Borba za pamćenje!

KRAJINOVIĆ PORAŽEN OD MEDVEDEVA: Filip eliminisan sa AO, Rus upisao 17 pobeda u nizu

AMSS: Oprez zbog leda i snega

KONAČNO! TAJNA NA KOJU SMO ČEKALI 30 GODINA Šokantna priča špijuna S-1 (IZA BRAVE, SUBOTA 20.50 SATI)

-Uvereni smo da nas sve zajedno istorija i život naših predaka neiscrpno motiviše i obavezuje u velikom današnjem poslu borbe za životnu ravnopravnost žena i muškaraca u svim oblastima našeg društvenog i privrednog života, za izgradnju modernog društva jednakih mogućnosti, za ostvarivanje prava i sloboda svih, za društvo slobode i pravde koje smo dužni onima koji dolaze posle nas, kao što se danas s zahvalnošću sećamo mnogih koji su gradili Srbiju pre nas, na ponos i čast svih nas- dodaje se u čestitki Ministarstva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter