Izvor: Blic.rs
10.06.2020 u 13:43
0

MOGUĆE VRAĆANJE MERA: Dr Janković ističe da postoji opasnost od RAZBUKTAVANJA korone!

Koronavirus je i dalje prisutan u Srbiji. Gotovo svakodnevno se beleže novozaraženih u sredu ih je bilo 69. Aktivno je nekoliko žarišta, a kovid 19 je ušao i u studentske domove, vrtiće i škole.

Imunolog Srđa Janković kaže da su žarišta otkrivena na vreme i da je sve veći broj novootkrivenih slučajeva je asimptomatski. Kako ističe, pažnjom i pridržavanjem mera brže cemo doći do kraja prve faze.

Imunolog Srđa Janković kaže da  prema koronavirusu treba da se odnosimo sa pažnjom i dodaje da opasnost od razbuktavanja uvek postoji u osetljivoj populaciji.

Sa druge strane, Janković ističe da su žarišta otkrivena na vreme i da je sve veći broj novootkrivenih slučajeva je asimptomatski.

PROČITAJTE I OVO

ANA BRNABIĆ NA HAPPY TV: Molim vas, letujte u Srbiji!

VUČIĆ OTVORENO: Interesuje nas budućnost naše dece!

UPOZORENJE KISIĆ TEPAVČEVIĆ Korona će se širiti onoliko koliko joj mi dozvolimo

Detalji o NOVOM ŽARIŠTU na Karaburmi: Evo KO je DONEO korona virus u studentski dom!

Uprkos pojedinačnim žarištima, Janković ukazuje da gledajući krivu na nivou cele Srbije, virus slabi, ali da je potreban oprez da se kovid 19 sa tih područja ne proširi.

– Pažnja je veoma važna i mere su još na snazi. Što budemo pažljiviji i držali se socijalne distance i nošenja maske to ce brže doci do kraja prve faze- poručuje Janković.

Na pitanje da li restiktvne mere treba vraćati u delovma Srbije gde su žarišta, Janković kaže da to nije isključeno, ali da će zavisiti od procene na terenu. Uvek postoji mogućnost da se mere pooštre, ali to se neće desiti ako trenutne mere daju rezultate-  dodaje Jankovic.

Podsetio je da se kovid 19 lako prenosi i da uvek postoji potencijal. Ako ga sprecimo, imacemo kraj prve faze epidemije, naglašava Jankovic.

Govoreći o drugom talasu epidemije za koji strucnjaci kažu da je izvestan, Jankovic smatra da ce se uz dobre mere predustrožnosti on razbiti na više manjih koji ce se potom suzbijati jedan po jedan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter