Izvor:
19.06.2017 u 03:21
0

NAPAD DŽIHADISTA NA MALIJU: Dve osobe stradale, dvadeset talaca oslobođeno u luksuznom odmaralištu!

U napadu na luksuzno odmaralište, popularno među turistima sa Zapada nadomak prestonice Malija, Bamaka, ubijene su najmanje dve osobe, dok je 20 talaca oslobođeno, saopštio je portparol Ministarstva bezbednosti.

Ministar bezbednosti Salif Traore je za AFP rekao da je u pitanju bio napad džihadista.

– Intervenisale su specijalne snage Malija i oko 20 talaca je oslobođeno – rekao je Traore, dodajući da su, prema dosad raspoloživim informacijama, dve osobe ubijene.

Lokalno stanovništvo potvrdilo je da su se čuli pucnji u okolini luksuznog odmarališta. Vlasti kažu da je napad u toku.

Kako se navodi, jedna od žrtava ima državljanstvo Francuske i Gabona.

Nešto ranije, zvaničnik misije UN je rekao da je u toku "teroristički napad", da ima povređenih i da su uzeti taoci. Svedoci navode da su čuli pucnje.

Mali već nekoliko godina vodi rat protiv džihadista na severu i u centralnom delu te zemlje.

U novembru 2015. najmanje 20 osoba je ubijeno kada su naoružani napadači pucali na goste i osoblje u hotelu Radison Blu u Bamaku. Afrička grupa džihadista Al-Mourabitoun tada je potvrdila da je odgovorna za organizovanje napada. Ova grupa ima svoje sedište na severu Malija, a sačinjavaju je Tuarezi i Arapi.

Informer
Foto: You Tube Printscreen/CCTV News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter