Izvor:
19.06.2017 u 02:40
0

TRAMP NE HAJE ZA BORBU PROTIV SIDE: Šest savetnika dalo ostavke!

Šest članova američkog Saveta za borbu protiv side podnelo je ostavku jer, kako su naveli, predsednik Donald Tramp nije stvarno zainteresovan za savladavanje te bolesti.

U pismu objavljenom u "Njuzviku", direktor projekta za borbu protiv HIV-a Skot Skoets, naveo je da Trampova administracija "nema strategiju" kada je u pitanju sida, i da će on i još njegovih pet kolega biti efikasniji ako se za promenu bore van saveta.

Savet za borbu protiv side ima 25 članova, prenosi AFP.

– Trampova administacija nema strategiju da bi se pozabavila postojećom epidemijom HIV/AIDS-a, ne traži nikakve informacije eksperata za formulisanje politike prema HIV-u i, što najviše zabrinjava, nastoji da progura zakone koji će naškoditi ljudima koji žive sa HIV-om i zaustaviće ili unazaditi značajne rezultate načinjene u borbi protiv te bolesti – piše u Skoetsovom pismu.

Kako je naveo, ako se na obezbedi da vođe izvršne i zakonodavne vlasti SAD dobiju informacije od iskusnih i stručnjaka, "nekim stvarnim ljudima će se naškoditi, a neki će čak umreti".

On je naglasio da će izmene koje Tramp i republikanci u Kongresu nastoje da načine na reformi sistema zdravstvenog osiguranja iz vremena Baraka Obame, biti "krajnje štetne" za ljude koji žive sa virusom HIV-a ili sa sidom.

Skoets je naveo da svega 40 odsto ljudi zaraženih HIV-om u SAD ima pristup lekovima koji im mogu spasti život.

Izvor: Tanjug

You Tube Printscreen/Trump Inaugural

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter