Izvor: KURIR
09.11.2023 u 17:55
1

NAROD UZ MIROSLAVA KOJI JE OTEO UNUKU IZ DOMA! Hrvatska raspisala poternicu za njim, ali podrška stiže sa svih strana

Dedu Miroslava Veršegija, koji je 19. juna 2022. godine oteo unuku iz doma za decu u Osijeku i doveo je u Srbiju, a za kojim je sada Hrvatska raspisala evropski nalog za hapšenje uz pretnju zatvorom od 10 godina, brani narod i pruža mu ogromnu podršku!

Narod mu upućuje mnogobrojne poruke sa željama da istraje.

– Ostavite dete na miru. Ako se gledaju interesi deteta, dete treba da bude dodeljeno majci, tako da i dedu niko ne može hapsiti. Ne damo deku, ako treba podrška za deku i unuku, tu smo. Deki želim dug život, a unuci srećno detinjstvo u Srbiji – glasi jedan od komentara, dok u drugima piše:

– Podrška hrabrom dedi. Ma, kakav zatvor, deda spasao dete. Neka dete živi gde je srećno. Nadam se da će ova priča stići do ušiju ljudi koji treba da je čuju i pomoći ovom čoveku velikog srca jer to što je uradio nije zločin, već ljubav prema unuci.

Miroslav Veršegi kaže da je još kada je objavljena prva priča o njemu imao punu podršku naroda.

ŠOK U ŠKOLAMA, TIKTOK TREND NAPRAVIO POMETNJU: Deca napravila biznis s flašicom enegretskog pića, GUTLJAJ 100 din, MIRISANJE 50!

– Evo, i sada stiže podrška. Ja bih se i odazvao na ročišta ako bi me pustili sa slobode da se branim, a ovako, da ležim ni kriv ni dužan jer sam hteo da zaštitim dete, to ne dolazi u obzir. Ja bih i išao, ali ne želim da ostavim unuku, finansijski pomažem njoj i njenoj majci. Njih dete sad i ne zanima, ali im je bitno da mene zatvore. Znači mi mnogo podrška naroda, svima sam neizmerno zahvalan.

Podsetimo, deda Miroslav, unuka i njegov sin Milan imaju dvojno državljanstvo, srpsko i hrvatsko, a devojčica se pre četiri godine sa ocem preselila u Hrvatsku. Godinu i po je provela u domu jer ju je Centar za socijalni rad u Osijeku oduzeo od Milana, koji je zbog posla ostavio dete komšinici na čuvanje i s njom potpisao ugovor.

Godinu i po je Miroslavu htelo da prepukne srce svakoga puta kada je morao da je tamo ostavi nakon posete. A ona ga je molila da je povede sa sobom. Tog 19. juna duboko je udahnuo, uzeo unuku i krenuo u Srbiju. U Hrvatskoj su odmah proglasili otmicu, tražili su da vrati osmogodišnju devojčicu. Nakon dolaska u Srbiju deda je devojčicu odveo majci, koja je podnela zahtev za ostvarivanje starateljstva sudu u mestu u kom žive, ali još čekaju odgovor.

Advokat Aleksandar Radivojević rekao je na Kurir televiziji da je ovo situacija u kojoj je deda prečicom hteo da završi celu priču.

– Dete je odveo bez ičijeg znanja u susednu državu. Državni organi Hrvatske pokrenuli su krivični postupak protiv njega zbog krivičnog dela otmice ili drugih. On je imao zakazano ročište i nije se pojavio.

Onda je sud uradio ono što bi uradilo verovatno i naš – izdao je tu tzv. međunarodnu crvenu poternicu. Plašim se da će Srbija biti prinuđena da odgovori na taj međunarodni zahtev i da isporuči okrivljenog. I advokat Denis Bećirić kaže da između Srbije i Hrvatske postoji ugovor o izručenju, a krivično delo otmice spada u dela za koje se može tražiti izručenje.

– Ako su ispunjeni svi uslovi iz sporazuma, bićemo dužni da čoveka isporučimo radi vođenja krivičnog postupka protiv njega.

U međuvremenu je Ustavni sud Hrvatske doneo rešenje po kom su sve odluke o oduzimanju deteta ocu odbačene i njemu je vraćeno starateljstvo, ali je predmet vraćen na ponovni postupak Opštinskom sudu u Osijeku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NAROD UZ MIROSLAVA KOJI JE OTEO UNUKU IZ DOMA! Hrvatska raspisala poternicu za njim, ali podrška stiže sa svih strana”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter