Izvor: kurir
06.10.2022 u 14:24
0

NBS POVEĆALA REFERENTNU KAMATNU STOPU: Evo kako će to uticati na rate kredita!

Na današnjoj sednici, Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je da poveća referentnu kamatnu stopu za 50 baznih poena, na nivo od 4 odsto. U istoj meri povećana je i stopa na depozitne olakšice na 3odsto, kao i stopa na kreditne olakšice na 5 odsto.

Tokom prethodnih meseci, počevši od aprila, NBS je najvažniju kamatu tri puta podizala sa početnih jedan za pola po pola procenta, pa dva puta za četvrtinu, a prošlog meseca za još polovinu. Do sada je referentna kamatna stopa sa jedan stigla do 3,5 odsto.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Referentna kamatna stopa zapravo ima najveći uticaj na cenu dinarskih kredita sa promenljivom kamatom, koji su poslednjih meseci već značajno poskupeli. Kako su ekonomisti rekli ranije, ne samo da su nepovoljnije nove pozajmice za koje klijenti tek apliciraju već su skuplji i sve više poskupljuju i krediti koji su u otplati.

NARODNA BANKA SRBIJE UPOZORAVA: „Povećanje referentne kamatne stope Evropske centralne banke može uticati na domaće finansijsko tržište!“

U uslovima nastavljenih, pre svega globalnih, troškovnih pritisaka i rasta uvozne inflacije, Izvršni odbor odlučio je da dodatno poveća referentnu kamatnu stopu i time nastavi pooštravanje monetarnih uslova.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter