Izvor: Alo.rs
26.11.2023 u 11:58
0

NEMOJTE „BOGOHULITI“ NA DANAŠNJI DAN: Povedite decu NEDELJOM u crkvu, a ukoliko ne možete izbeći obaveze, uradite OVO

Nedelja bi za svakog pravoslavca morala biti dan za odmor, koji će provesti u krugu porodice i posvetiti se njima kao i molitvi i Bogu. Nedelja je dan za odlazak na liturgiju, šetnju po prirodi i za obavljanje porodičnih aktivnosti.

DANAS SLAVIMO SVETOG JOVANA ZLATOUSTOG: Evo šta bi žene trebalo da rade danas!

Svaki Srbin i pravoslavac mora da zna da se nedeljom ne radi, baš kao da je i crveno slovo. Gospod je u Bibliji zapovedio „šest dana radi, a sedmi dan se odmaraj i nedelju posveti Gospodu“. U znak poštovanja prema svim darovima koje dobijamo od Gospoda, u znak poštovanja prema milosti i ljubavi prema Tvorcu, nedeljom se ne radi.

Nedelju posvetite porodici, odlasku na liturgiju, duhovnom životu, šetnji u prirodi, odmoru, porodičnim aktivnostima.

Sve što radite nedeljom neće uspevati. Odlučite da je nedelja slobodan dan za vas i ubrzo ćete uočiti promene kako u porodičnom životu, jer je porodica na okupu, svi su slobodni i relaksirani imate priliku da se zbližite i nadoknadite sve što u toku nedelje propuštate, a sa druge strane i vi ćete osetiti blagost.

Ko po prirodi stvari mora da radi na taj dan, lekari, vatrogasci, policajci, dežurne službe, trgovci, neka se pomole Gospodu i svetitelju i zamole za razumevanje i oproštaj.

Ko veruje, veruje – „vera tvoja spasla te je ženo“ – reče Gospod Isus Hrist ženi koja ga je molila za pomoć.

Ko ne veruje, i njemu nek je Bog u pomoći.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter