Izvor: JUŽNE VESTI
12.10.2023 u 13:54
0

Niški „Zoo planet“ zbrinuo povređenu srnu i spasio divljeg mačka

Srna koju je udario auto imala je sreće da je pronađu dobri ljudi, ističu iz niškog Zoo planeta gde se oporavlja, ali kažu da je nakon operacije i dalje životno ugrožena. Još jedan njihov novi stanar je i divlji mačak kojeg su pre nekoliko dana spasili u selu Lipovica kod Leskovca, a kome je potrebno strogo mirovanje narednih nedelja.

Operisana srna koju je udario auto je sinoć stigla u Zoo kutak u Nišu, a kažu da je zahvaljujući dr Banetu iz Ambulante Pet Konba, koji je besplatno pregledao i izveo izuzetno komplikovanu operaciju – spasena, ali i dalje u životnoj opasnosti,

SPC DEMANTUJE NAVODE : Oglasila se SPC posle vesti da patrijarhov Instagram vodi Vlada Srbije i zaposlen

„Srni je ugrađena pločica i sanirana polomljena kost u karličnom delu. Ova lepotica koja je imala sreće da je pronađu dobri ljudi i zbrinu sa puta i prevezu do veterinara u Niš iz Vršca, sada se nalazi u Zoo Kutku i nadamo se da će biti dobro. Još uvek je životno ugrožena jer je izgubila mnogo krvi i pretrpela veliki stres ali se nadamo da će tok oporavka biti uspešan“, ističu iz Zoo planeta.

To nije jedina divlja životinja koja trenutno boravi u niškom Zoo kutku, jer su pre nekoliko dana spasili divlju mačku, nakon prijave da se nalazi na ulazu u selo Lipovica kod Leskovca i da pretpostavljaju da je udario

„Naša ekipa je izašla na teren i zatekli smo mačku ispod parkiranog automobila do samog puta, vidno uplašenu, ali nemoćnu. Pristupili smo hvatanju i sedaciji kako bi se smanjio stres kod životinje i kako bi se izvršio detaljni pregled. Mačka je prevezena u stacionar Zoo Kutka ustanovljena je povreda kičme, dobila je infuziju i terapiju a ujutru će biti urađen detaljni pregled kako bi se ustanovila težina povrede i pristupilo daljem toku lečenja“, pojašnjavaju.

Ističu da je u pitanju divlji mačak, da je procena da ima godinu i po dana, a nakon detaljnog pregleda ustanovljeno je istegnuće pršljena i oteklina pored kičmenog stuba koja pritiska nerve i izaziva bol i nemogućnost kretanja i uriniranja. Takođe kažu da srećom nema nikakvih preloma, ali je potrebno je strogo mirovanje naredne tri do četiri nedelje kako se stanje ne bi pogoršalo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter