Izvor:
05.10.2018 u 16:34
0

NORMALIZACIJA ODNOSA IZMEĐU BEOGRADA I PRIŠTINE KLJUČNA: Ništa ne sme biti učinjeno što bi destabilizovalo region!

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je u Ljubljani, upitan o razmena teritorija i promena granica na Zapadnom Balkanu, izjavio da "ništa ne sme biti učinjeno što bi destabilizovalo region".

– Iskreno verujem da je proces normalizacije između Prištine i Beograda ključan za regionalni mir i bezbednost i da se svi (NATO) saveznici slažu da je važno da se on nastavi – rekao je Stoltenberg.

Prema njegovim rečima, politički lideri u regionu imaju veoma važnu ulogu i to uključuje više napora u pravcu pomirenja.

– Budućnost čitavnog Zapadnog Balkana leži u evro-atlantskoj porodici – dodao je Stoltenberg.

Što se tiče Makedonije, on je istakao da će pregovori biti nastavljeni, međutim, "jedini način da se Skoplje pridruži NATO-u jeste potvrđivanje i primena dogovora o imenu sa Grčkom u potpunosti".

– Nema drugog načina i nema alternative. Na vladi i parlamentu u Skoplju je da donesu odluke i preduzmu neophodne korake za sprovođenje sporazuma – rekao je Stoltenberg.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter