Izvor:
07.06.2017 u 14:21
0

NOVA TRI TENISKA PRAVILA: Obradovađe Đokovića, kraj maratonskih mečeva!

Želja mnogih tenisera o promenama pravila u Dejvis kupu konačno će biti usvojena! Pravila u ovom takmičenju promeniće se od naredne sezone nakon skupštine koja je zakazana za avgust.

Prvo i najvažnije pravilo koje se menja jeste da ubuduće nećemo gledati maratonske mečeve u singlu, jer će se mečevi igrati na dva dobijena seta, dok će u dublu ostati tri.

Drugo, finale će se ubuduće igrati na neutralnom terenu, a ne na terenu jednog od finalista, u zavisnosti od toga gde je odigran poslednji njihov međusobni duel, što je pravilo u Dejvis kupu.

Treće pravilo koje se menja, jeste mogućnost da će finalisti Dejvis kupa, kao i FED kupa, ubuduće imati pravo izbora za domaćinstvo u prvom kolu naredne sezone. Ukoliko odaberu da budu domaćini, onaj ko je prvobitno žreban s njima kao domaćin, imaće mogućnost da u naredna dva kola bude domaćin.

Što se tiče samog finala, postoji nekoliko predloga, pa još nije definisano koji će biti prihvaćen. Poznato je samo da će se ubuduće igrati na neutralnom terenu i da će konkurs za domaćinstvo biti raspisan ranije, tokom leta, pre polufinalnih duela. Jedna od mogućnosti je da se polufinale i finale igra u istom mestu, po ugledu na fajnal for.

Nema sumnje da će ova promena doprineti na većoj zainteresovanosti publike, ali i većim finansijskim mogućnostima, jer će sponzori biti zainteresovaniji. Takođe, skraćivanje signl mečeva na dva dobijena seta će omogućiti i najboljim igračima da se odazovu igranju za reprezentaciju.

Mnogi su često preskakali igranje za Dejvis kup usled napornih sezona, a tako nešto videli smo u prošlosti od Đokovića, koji zbog napornih sezona, nije bio u stanju da se priključi saigračima, ili bi rizikovao povredu, kao u nekoliko navrata, kada je dolazio odmah posle Gren slemova i velikih napora koje je tamo imao.

Ova promena će ga sigurno obradovati, kao i mnoge njegove kolege iz vrha svetskog tenisa.

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter