Izvor: BSC Happy
27.06.2023 u 12:34
0

„SRBIJA VOZ“: Dobijamo 18 novih vozova i krećemo u najveći infrastrukturni projekat

Vozovi u Srbiji u proseku među najmlađima u Evropi

„Srbija voz“ bi u avugustu trebalo da dobije 18 novih Štadlerovih vozova.

Vršilac dužnosti generalnog direktora „Srbija voza“, Ivan Bulajić, kaže da će to uticati na povaćenje frekfencije vozova, kao i na poboljšanje kvaliteta voznog parka. On je gostujući u Jutarnjem programu Happy televizije izjavio da „Srbija voz“ trenutno ima 65 vozova mlađih od 10 godina, zbog čega je flota te kompanije, jedna od mlađih u Evropi.

„Mislim da je poslednjih nekoliko meseci postalo evidentno da država ne staje sa programom razvoja železnice. Mi smo uradili jedan relativno mali deo pruge od Beograda do Novog Sada, ali se odmah nastavilo sa još 108 kilometara od Novog Sada do Subotice. Paralelno, mađarska strana radi prugu sa njihove strane, povezujemo Beograd i Budimpeštu“, podseća Bulajić i ističe da uskoro treba da počnu radovi na najvećem infrastrukturnom projektu.

„Sigurno u železnici, a možda i šire, a to je totalna rekonstrukcija pruge od Beograda do Niša, sa istim kvalitetom usluge kao do Novog Sada“, objašnjava v.d. direktora „Srbija voza“ i dodaje da će ovih dana broj prevezenih putnika na obnovljenoj pruzi Beograd – Novi Sad, dostići 4.000.000. U Srbiji je 2021. godine registrovano 2,8 miliona putnika (ne računajući BG voz), prošle skoro 5,5 miliona, a očekuje se da će ih ove godine biti za milion više.

MALI ODUŠEVLJEN BRZINOM VOZA! Išli smo 200 na sat, ovo pokazuje koliko se Srbija promenila (FOTO)

Bulajić ističe da se osim o vozovima i posadi, vodi računa i o digitalizaciji, te da s tim u vezi, aplikacija za prodaju karata ima više od 140.000 korisnika. Dodaje da je u planu i renoviranje magistralne mreže koja napaja Koridor 10, te da će do potpune rekonstrukcije doći za najviše 10 godina i to u slučaju manje frekfentnih pruga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter