Izvor: Republika.rs
21.08.2023 u 11:57
0

NOVINE U ŠKOLAMA: Šta čeka ĐAKE i nastavnike od 1. septembra!

Dok đaci polako troše poslednje dane raspusta, a roditelji obavljaju poslednje pripreme da ih za školske klupe opreme, prosvetni radnici će već danas imati prvu zvaničnu sednicu nastavničkog veća na kojoj će započeti rad za pripremu početka nove školske godine.

U većini škola učenike i nastavnike očekuju mnogobrojne novine počev od većeg broja časova fizičkog vaspitanja, novog izbornog predmeta pod nazivom Vrline i vrednosti kao životni kompas, ali i obaveze učenja o empatiji, toleranciji, solidarnosti, međusobnom poštovanju, do definisanja motoa škole, a negde i zabrane upotrebe mobilnih telefona. 

Prvi dan škole počeće intoniranjem državne himne „Bože pravde“.

Vaspitno-obrazovne ustanove koje se ne budu pridržavale ove zakonske obaveze mogu biti kažnjene novčano od 100.000 do milion dinara. Za isti prekršaj predviđena je sankcija i za direktora škole i to novčana od 25.000 do 100.000 dinara.

VELIKO INTERESOVANJE: Od ponoći do 13 sati 118.000 roditelja prijavilo 200.000 dece za jednokratnu pomoć

Kako bi se đaci i nastavnici bolje pripremili za nastavak rada nakon majskih tragedija u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i u okolini Mladenovca, Ministarstvo prosvete je saopštilo da će cilj obrazovno-vaspitnog rada u ovoj godini biti razvoj pozitivnih ljudskih vrednosti kod učenika i unapređivanje odnosa zasnovanih na međusobnom poštovanju i saradnji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter