Izvor: mondo
18.08.2023 u 13:37
0

BESPLATNI UDŽBENICI PRISTIŽU U ŠKOLE: Ovo je model za njihovo preuzimanje

U Osnovne škole su počeli da stižu prvi kompleti besplatnih udžbenika koje je kupio Grad Beograd.U Osnovne škole su počeli da stižu prvi kompleti besplatnih udžbenika koje je kupio Grad Beograd, a od ponedeljka 21. avgusta će knjige biti isporučivane u većem broju. Oko 190.000 kompleta će biti raspoređeno, a roditelji će moći da ih preuzmu uz potpis ili osobu koju su ovlastili. Kako saznaju , završen je i tender za nabavku knjiga za srednjoškolce i uskoro počinje njihova distribucija. Dobijene knjige đaci neće vraćati.

GODIŠNJICA BOJA NA IVANKOVCU: Prve velike pobede Srba, nakon koje Sultan proglašava DŽIHAD nad Srbijom

-Juče su počele da stižu knjige od pojedinih izdavača, ali se narednih dana očekuju u većem broju. Isporučene su nam po razredima i predmetima, recimo, istorija, geografija i biologija za peti razred. Imamo blizu 2.400 učenika, tako da ćemo dobiti oko 25.000 knjiga. Za smeštaj smo već ‘rezervisali’ fiskulturnu salu i još dve prostorije. Kada dobijemo sve udžbenike, sledi pravljenje kompleta za svakog đaka što će biti veliki posao s obzirom na to da imamo mnogo učenika-, kaže Dragoljub Gačić, direktor Osnovne škole “Nikola Tesla” u Vinči.

Svoje prve komplete besplatnih udžbenika dobila je i Osnovna škola „Milena Pavlović Barili“. Izdavači koji su prvi poslali, spakovali su ih u kese za svakog učenika, ali će narednih dana stići još knjiga.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je najavio brojne pogodnosti za predstojeću školsku godinu. Osim udžbenika, besplatni će biti i vrtići, a novine su učenje engleskog jezika kao i postavljanje prečišćivača vazduha.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter