Izvor:
28.05.2019 u 14:56
0

OKO 52 TORNADA POGODILA SU OSAM DRŽAVA U SAD…Oluje su izazvale veliku štetu! (FOTO)

Nacionalna administracija za okean i atmosferu (NOAA) saopštila je danas da preliminarni izveštaji o olujama pokazuju da su se 52 tornada pojavila u ponedeljak u osam država SAD, a da nema podataka o žrtvama.

Konstatuje se da su "talasi teškog vremena" zahvatili srednji deo zemlje, a izveštaj o olujama, koji je na internetu objavio NOAA Centar za predviđanje oluje u Normanu, Oklahoma, pokazuje procenu da je 14 tornada pogodilo Indijanu, 10 Kolorado i devet Ohajo.

Šest tornada je prijavljeno u Ajovi, pet u Nebraski, četiri u Ilinoisu, tri u Minesoti, dok je jedan tornado prijavljen u Ajdahu na Zapadu.

Vlasti u Dejtonu, Ohajo, saopštile su da je serija očiglednih tornada izazvala nekoliko manjih povreda, ali da nije bilo smrtnih slučajeva u gradu.

Oluje su izazvale veliku štetu u zajednicama severozapadno od Dejtona, gde zvaničnici još procjenjuju štetu, a u Indijani je oštećeno najmanje 75 kuća.

Oko pet miliona ljudii pogođeno nestankom struje, koje su prouzrokovala tornada.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter